· · Komentari: 0
PRAKTIČNO

LEČI najmanje 7 bolesti, a mi ga BACAMO!

Verovali ili ne, ali kora limuna je zdravija od limunovog soka, ali je veoma bitno da je iz organske proizvodnje

1592909720_limunada.jpg
Foto: Piksabej

Vitamini A i C, kalcijum, kalijum i vlakna u kori limuna potpomažu rad srca, mišića, očiju, nervnog sistema i digestivnog trakta. Sa druge strane, polifenoli koji su nađeni u kori ovog citrusa imaju svojstvo jakih antioksidanasa koji se mogu koristiti prilikom lečenja bolesti poput kancera.

Pročitajte još: DOKAZANO - Ubodi pčela leče razne bolesti, Rusija priznala ovaj vid terapije kao ZVANIČAN

Zato kada budete sledeći put cedili limun, setite se svih prednosti koje plod ovog citrusa nudi. Jedini je preduslov da limun bude iz organske proizvodnje.

Foto: Depozitfoto

Obilje kalcijuma i vitamina C pomaže održavanju zuba i kostiju., a samo 100 grama kore limuna obezbeđuje nešto više od 13 procenta dnevnih potreba odraslog čoveka za kalcijumom! Vitamin C ima ulogu u sintezi proteina kolagena, koji je esencijalan za zdravlje ligamenata, tetiva, kože i hrskavica.

Ne bacajte koru, iskoristite je!

Kora limuna je dobra za:

Limunovo ulje koje se dobija iz kore limuna je bogato d-limonenom, antioksidantom koji se pokazao odličnim u borbi protiv raka dojke i debelog creva.

Dezodorans od limuna
Ekstrakt limunove kore predstavlja prirodni dezodorans. Napravite čaj od kore ovog citrusa, prohladite i vatom nanesite na mesta koja su izložena znojenju. Ostatak odložite u frižider.

Snižava krvni pritisak, kao i snižavaju nivo holesterola što doprinosi zdravlju srca.

Preporučuje osobama koje pate od neredovne stolice, želudačnog čira i želudačne kiseline.

Vlakna imaju značajnu ulogu u regulaciji telesne težine, ali i umanjenju rizika od dijabetesa.

Reguliše težinu ubrzava zarastanje rana.

Unutar ljudskog tela, karotenoid se prevodi u vitamin A, koji je važan za zdrav vid i smanjuje rizik od očnih infekcija.

Blagodet Foto: Piksabej

Ekstrakt limunove kore ima antibakterijsko dejstvo, pa  se potencijalno može naći kao savremeni antibiotik u borbi protiv nekoliko vrsta bakterija. Istraživanja na životinjama su takođe pokazala da kora limuna nosi potencijal u tretmanima za brže zarastanje rana.

Pročitajte još: Put do ZDRAVE KOSE vodi preko KAKTUSA!

Pored antimikrobnog dejstva, kora limuna sadrži jedinjenja koja dovode do sužavanja pora, što je čini pogodnom za tretiranje akni. Esencijalna ulja limunove kore će uticati na čišćenje.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.