Oglas
· · Komentari: 0
MED

Može da zameni šećer i suzbije kašalj: Šta sve možemo da pronađemo u MEDU?

Priča o medu je starija nego što smo mislili. Pećinska slika stara 8.000 godina u Španiji prikazuje berbu meda i od tada se koristi za hranu i za medicinske koristi u celom svetu.

1635147413_honey-g8c1e0837d_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Zdravstvene prednosti meda

Prirodni je proizvod napravljen od strane pčela, jedne od najvažnijih životinja naše planete.

Prirodno sredstvo za suzbijanje kašlja

Med se vekovima koristio za ublažavanje simptoma obične prehlade, a sada istraživanja potvrđuju ovaj pristup za decu od godinu dana i više. Med je efikasna i prirodna alternativa lekovima protiv kašlja, kašika meda može da pomogne u ublažavanju iritacije.

Pročitajte još: UBICA KAŠLJA: Spremite ŠERBET i umirite pluća i grlo (RECEPT)

Ključni sastojak za sportsku ishranu

Med je prirodni izvor ugljenih hidrata, daje 17 grama po kašičici. Ugljeni hidrati su primarno gorivo koje telo koristi, a med može da pomogne u održavanju mišićnog glikogena. Med takođe može da se koristi kao deo obroka i grickalica za oporavak od vežbanja, za obnavljanje umornih mišića i zaliha energije, piše Real Simple.

Prirodni zaslađivač

Pošto je med nešto slađi od šećera, možemo da ga koristimo manje da bismo postigli istu količinu slatkoće, ističu istraživači. Pokušajte da polovinu količine šećera zamenite medom u receptima.

Antioksidansi

Visokokvalitetni med sadrži niz važnih antioksidanata, uključujući flavonoide, organske kiseline i fenolna jedinjenja. Posebno je pokazano da med od heljde povećava antioksidativno delovanje u krvi.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas