Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAV ŽIVOT

Bili ste u izolaciji zbog VIRUSA KOVID? Evo šta ODMAH morate uraditi za svoj organizam

Posledica samoizolacije zbog svetske epidemije korona virusa je i prejedanje nezdravim namirnicama usled viška slobodnog vremena

1613256120_korona.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Redovno čišćenje organizma važno je i jutarnje umivanje jer toksini nakupljeni u telu tokom vremena mogu delovati poput stega, koje nas sprečavaju da u potpunosti uživamo u životu. Mnogi su proteklih meseci, zbog stresa uzrokovanog boravkomkući, jeli i kada nisu bili gladni ili pak jeli veće količine nezdrave hrane. 

Pročitajte još: Čudotvorna biljka u službi nege: Napravite masku za lice od aloe vere

Donosimo 3 ideje kako da izbaciti toksine iz organizma.

Pijte dovoljno vode i čajeva

Budite spremni na post na vodi tokom 24 sata. Ovakva vrsta posta odmoriće vaš probavni sistem, očistiti telo od toksina i pružiće vam osećaj lakoće i više energije.

Pročitajte još: Šanel kaže: Ovo će obeležiti proleće/leto 2021. godine, spremite se! (FOTO/VIDEO)

Ako smatrate da vam je to predug period bez hrane, okrenite se čajevima. Vodu, naravno, treba i dalje piti, najmanje dva litra na dan, ali određeni čajevi pomažu u detoksikaciji. To su čaj od korena čička, čaj od maslačka i čaj od đumbira. Za čišćenje organizma dovoljna će biti i jedna šoljica dnevno.

Jedite najmanje jednu jabuku dnevno

Pročitajte još: TVID ponovo u modi: Elegantan i sofisticiran

Jabuka ne sadrži masti, ima oko 90 posto vode pa je odličan izbor za gašenje žeđi. Zbog velike količine vitamina C i A koje sadrži, cinka, magnezijuma, joda i bakra, ona je prirodni diuretik, pročišćava jetru i celokupan organizam, ali i pospešuje izbacivanje tečnosti. Sok sirove jabuke smanjuje temperaturu i upalu tkiva. 

Promenite loše navike

Uz promjenu ishrane, telu ćemo pomoći i sa više kretanja i vežbanja i dovoljno sna. Naše telo je sposobno da samo izbaciti određenu količinu toksina, ali mu sa vremena na vreme, ipak treba naša pomoć. Pročitajte više o tome kako očistiti creva prirodnim putem, jer ćete se nakon toga osećati bolje, imati više energije i koncentracije i bolju probavu, a neretko i čišću kožu. U redu je ponekad preterati s hranom i opustiti se, sve dok nakon toga tilu priuštite potrebnu detoksikaciju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas