· · Komentari: 0
TOKSINI

Evo zašto ne biste trebali da ispirate JABUKU vodom i kako se PRAVILNO ČISTI od pesticida

Ako želite da pojedete jabuku, obično je isperete vodom iz česme ili je protrljate rukavom. Skoro svako od nas to radi.

1635150948_apple-g63dafac0f_1920.jpg
FOTO: Piksabej

Međutim, ispostavlja se da to nije ni približno dovoljno ako želite biti sigurni da ne unosite nikakve pesticide. Postoji samo jedan način da zaista očistite jabuku, a to nije nijedna od dve opcije koje smo gore spomenuli.

Pročitajte još: Šta se dešava ako svaki dan jedete KISELE KRASTAVCE i pijete njihov sok? Prednosti su mnogobrojne!

Pesticidi

Američki časopis za poljoprivrednu i prehrambenu hemiju objavio je novu studiju. Pokazuje da su jabuke voće koje je najviše prskano i da se ti pesticidi mogu naći na koži ili kori. Pesticid se može koristiti samo u vrlo malim količinama, ali se definitivno lepi za kožu i ne znamo šta to dugoročno znači za naše zdravlje.

Foto: Piksabej

Srećom, postoji način da u potpunosti uklonite ove pesticide iz vaše jabuke jer samo ispiranje nije dovoljno. Ovaj metod koji ostavlja jabuku bez pesticida je veoma jednostavan i ne morate da uklanjate koru.

Namočite jabuke

Svi želimo da pravilno očistimo naše voće, tako da vodimo računa da unosimo što manje pesticida. Najbolje što možete učiniti je da namočite voće. Ako jabuku stavite u činiju vode sa malo sode bikarbone i ostavite da se natapa oko 15 minuta, svi pesticidi će nestati.

Ovaj trik funkcioniše i za druge vrste voća, poput krušaka. Ako želite da sebi olakšate posao, možete jednostavno oguliti jabuku. Nažalost, to znači da gubite mnogo hranljivih sastojaka iz jabuke jer se mnogo njih nalazi ispod kore.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.