Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Regulišite ishranu i rešite se pojave URINARNIH INFEKCIJA: Ovo su glavni okidači

Moguće je trajno se rešiti ovog problema

1605102679_Depositphotos_318829756_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Urinarne infekcije umeju da budu uporne i da se vraćaju s vremena na vreme. Ukoliko se ne leče na pravi način, postoji veliki rizik od oboljenja bubrega i mnogih drugih komplikacija.

Dokazano je da određena grupa namirnica pogoduje razvoju infekcija u urinarnom traktu, pa ih zato treba izbegavati i svesti upotrebu na minimum, naročito ukoliko ste se već borili sa ovom vrstom infencija.

Pročitajte još: Ovo su dve NAJGORE POZE ZA SPAVANJE zbog kojih se budite ukočeni

Najčešća bakterija koja je kriva za infekciju bešike je Ešerihija koli. Ove bakterije se nalaze u crevima, a vrlo lako mogu da pređu u bešiku, a nakon pražnjenja creva, i izazovu ovi neprijatno stanje.

Istarživanjima je doakzano da je veliki unos šećera glavni okidač za pojavu urinarnih infekcija.

Zašto je šećer toliko opasan?

Kao i svakom drugom živom organizmu, Ešerihiji koli trebaju hranljive materije, a šećer je nešto što ove bakterije vole. Unošenjem šećera u telo, nivo kiseline u urinu postaje pogodniji za Ešerihiju omogućavajući brže napredovanje infekcije.

Koji su načini lečenja?

Foto: Deposit

Pored smanjenog unosa šećera, pomoć iće i određeni napici, kao što je sok od brusnice. Brusnice sadrže jedinjenje nazvano D-manoza za koje su naučnici dokazali da može sprečiti lepljenje Ešerihije na zidove bešike. Ovaj sok mora biti porpuno prirodan i bez dodataka šećera.

Brusnica će biti od pomoći.

Pročitajte još: NAJZDRAVIJI MINERAL: Odličan je u prevencija raka i jačanju imuniteta

Pored brusnice, pomoćiće i unos vode i uvinog čaja u velikim količinama, kao i izbegavanje gaziranih pića. Nezaslađeni jogurt, crni čaj i tamna čokolada će pomoći, takođe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas