· · Komentari: 0

Šest simptoma da vam je JETRA puna OTROVA!

Obratite pažnju na diskretne pokazatelje opterećene jetre.

1631006366_stomach-3532098_1920.jpg
FOTO: Piksabej

Najveći čvrsti organ u telu je jetra i njegova glavna funkcija je pretvaranje toksina u otpad, a zatim ih telo uklanja urinom i izmetom. Ovo je jedna od najvažnijih funkcija našeg tela zbog činjenice da smo svaki dan okruženi zagađivačima i toksinima.

Pročitajte još: Namirnice koje NAJBOLJE utiču na LIBIDO - pojačaće vam želju i uživanje!

Nažalost, naša jetra može postati jako opterećena i stoga se otrovi ne mogu ukloniti, što znači da se skladište u masnim ćelijama, najčešće u predelu stomaka.

Toksično nakupljanje u jetri najčešće dovodi do hormonske neravnoteže koja uzrokuje akne

To je organ koji prirodno sadrži masti pa će u njemu u svakom trenutku biti nešto masti, ali kada se radi o masti koja je veća od 5 do 10 posto ukupne težine organa, to rezultira masnom jetrom.

Foto: Piksabej

Simptomi koji mogu ukazivati na jetru kojoj je potrebna detoksikacija su sledeći:

Neobjašnjivo povećanje telesne težine

Ako jetra ne radi 100% na uklanjanju toksina iz tela, redovni trening i smanjenje kalorija neće biti od velike pomoći zbog činjenice da telo skladišti nefiltrirane toksine u svojim masnim ćelijama. 

Alergije

Ako jetra pravilno funkcioniše, ona proizvodi antitela koja se bore protiv alergena, pa ako se njen rad smanji, alergeni se skladište u telu. Kao odgovor na to, mozak proizvodi histamin koji je hemikalija koja označava alergene koje treba eliminisati, a u visokim nivoima dovodi do simptoma alergije kao što su svrab, zamagljenost i glavobolje.

Foto: Piksabej

Hroničan umor

Jedan od prvih i očiglednih znakova oštećenja jetre je stalni osećaj slabosti i umora. Kada je jetra u lošem stanju, telo mora da radi više i telu će biti potrebno više odmora. To se događa zbog povećanja toksina u krvotoku koji se ne mogu očistiti zbog činjenice da se jetra ne može na pravilan način rešiti toksina.

Prekomerno znojenje

Kada je jetra preopterećena, njeno funkcionisanje se smanjuje i jetra se zagreva. Pošto je veliki organ, ona prenosi toplotu na ostale delove tela i pokušava da se ohladi prekomernim znojenjem.

Pročitajte još: Jedite OVO ako imate gubitak kose, slabe nokte ili ne spavate! (RECEPT)

Bubuljice

Toksično nakupljanje u jetri najčešće dovodi do hormonske neravnoteže koja uzrokuje akne. Ako su akne uzrok smanjene funkcije jetre, ne mogu se lečiti spolja.

Loš zadah

Ako su vaša higijena i oralno zdravlje u dobrom stanju, ali i dalje patite od zadaha, možda imate problema s jetrom. Molimo vas da se obratite lekaru kako biste bili sigurni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.