· · Komentari: 0
ZABLUDE

Sve što ste ikada znali o zdravoj ishrani NIJE TAČNO: Ovih 5 PRAVILA treba da PREKRŠITE

U moru brojnih pravila koja nam govore kako da se zdravo hranimo, donosimo vam pet pravila zdrave ishrane koja treba da – prekršite!

1596182928_Depositphotos_81161942_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ne postoji jedna čarobna dijeta za svakoga, ali postoje pravila koja treba poštovati, ali i neka koja treba kršiti.

1. Pravilo „jedite doručak, ručak i večeru”

Ako ste ikada čuli da je doručak „najvažniji obrok u danu” i da „ne treba da ga preskačete”, znajte da je ovo prvo od pet pravila zdrave ishrane koje treba da prekršite. Naravno, i ovo se radi pod nekim uslovima: ako vaše telo ne želi, nemojte se forsirati da jedete u određeno vreme. Takođe, ako je vaš stil života drugačiji, prilagodite mu i obroke i biće bolje po vas.

Pročitajte još: Kako reaguje telo kada IZBACITE ŠEĆER? Ovih 5 stvari su KLJUČNE

2. Pravilo „ignorišite svoje žudnje”

U pet pravila zdrave ishrane koja treba da prekršite spada i ono da ne smete da jedete ugljene hidrate ili čokoladu. Ako telo ima te potrebe, treba ih ispuniti, a ključ za pravilno kontrolisanje tih žudnji jeste da se nađe put ka zadovoljenju istih bez preterivanja – pomalo onoga što volite vam čini dobro! Na taj način, uživajte u svemu što volite, bez odricanja.

Foto: Piksabej

3. Pravilo „dan za varanje”

I kad ste siti nakon obilnog ručka, uzimate još, jer je dan za varanje. Ako generalno jedete dobro, važna je ravnoteža, da ne lišavate sebe neke hrane koju volite, pa se nećete osećati kao da vam je uopšte potreban dan za varanje.

Pročitajte još: Banana spada u SLATKO VOĆE, a da li je MIT ili ISTINA da GOJI?

4. Pravilo „idite gladni u krevet”

Mnogi kažu da ćete se ugojiti ako jedete pre spavanja, ali ako to ne uradite, verovatno ćete se često buditi i biti halapljivi ujutru. Ovo je najvažnije za dobar san. Svakako, nemojte ni preterivati sa hranom.

Foto: Depozit

5. Pravilo „samo je dijeta važna”

Za mnoge ljude, striktno pridržavanje dijete jedini je način da smršaju, ali i drugi faktori utiču na to. Uživajte u slasnim obrocima sa porodicom, jer i to je važno za vaše opšte stanje.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.