Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАБЛУДЕ

Све што сте икада знали о здравој исхрани НИЈЕ ТАЧНО: Ових 5 ПРАВИЛА треба да ПРЕКРШИТЕ

У мору бројних правила која нам говоре како да се здраво хранимо, доносимо вам пет правила здраве исхране која треба да – прекршите!

1596182928_Depositphotos_81161942_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Не постоји једна чаробна дијета за свакога, али постоје правила која треба поштовати, али и нека која треба кршити.

1. Правило „једите доручак, ручак и вечеру”

Ако сте икада чули да је доручак „најважнији оброк у дану” и да „не треба да га прескачете”, знајте да је ово прво од пет правила здраве исхране које треба да прекршите. Наравно, и ово се ради под неким условима: ако ваше тело не жели, немојте се форсирати да једете у одређено време. Такође, ако је ваш стил живота другачији, прилагодите му и оброке и биће боље по вас.

Прочитајте још: Како реагује тело када ИЗБАЦИТЕ ШЕЋЕР? Ових 5 ствари су КЉУЧНЕ

2. Правило „игноришите своје жудње”

У пет правила здраве исхране која треба да прекршите спада и оно да не смете да једете угљене хидрате или чоколаду. Ако тело има те потребе, треба их испунити, а кључ за правилно контролисање тих жудњи јесте да се нађе пут ка задовољењу истих без претеривања – помало онога што волите вам чини добро! На тај начин, уживајте у свему што волите, без одрицања.

Фото: Пиксабеј

3. Правило „дан за варање”

И кад сте сити након обилног ручка, узимате још, јер је дан за варање. Ако генерално једете добро, важна је равнотежа, да не лишавате себе неке хране коју волите, па се нећете осећати као да вам је уопште потребан дан за варање.

Прочитајте још: Банана спада у СЛАТКО ВОЋЕ, а да ли је МИТ или ИСТИНА да ГОЈИ?

4. Правило „идите гладни у кревет”

Многи кажу да ћете се угојити ако једете пре спавања, али ако то не урадите, вероватно ћете се често будити и бити халапљиви ујутру. Ово је најважније за добар сан. Свакако, немојте ни претеривати са храном.

Фото: Депозит

5. Правило „само је дијета важна”

За многе људе, стриктно придржавање дијете једини је начин да смршају, али и други фактори утичу на то. Уживајте у сласним оброцима са породицом, јер и то је важно за ваше опште стање.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas