· · Komentari: 0
zdravlje

ZDRAV DORUČAK: Najbolji način da započnete dan (FOTO)

Veoma je bitno da ne preskačete doručak kako biste dobili neophodnu energiju za dnevne izazove.

1653481774_dorucak.jpg
Foto: Pixabay

Već smo mnogo puta čuli da je doručak najbitniji obrok, ali ga mnogi bezobzira na to preskaču. Postoji dosta razloga zbog kojih je on često bude izostavljen. Najčešći među njima je da ćemo na taj način izgubiti kilograme. Ovo ne samo da je netačno, već postoji mogućnost da dođe do suprotnog dejstva. Redovan doručak će ubrzati vaš metabolizam i na taj način sprečiti gojenje. Prepuručuje se da ujutru jedete vlakna i proteine kako bi ste apetit držali pod kontrolom i kako se ne biste prejedali tokom ostatka dana.

Jaja su veliki izvor proteina. Možete ih spremiti na bilo koji način. Takođe, možete ih jesti sa povrćem, na primer spanaćem ili paradajzom. Ovaj obrok će učiniti da dugo imate osećaj sitosti, povećate dobar holesterol i uticaće pozitivno na vaš vid.

Foto: Pixabay

Drugi predlog je voće. Ono u sebi sadži vitamine, proteine i minerale koji će povećati vašu energiju. Možete napraviti voćnu salatu ili ga jesti odvojeno. Za koju god opciju da se opredelite, nećete pogrešiti. Bilo da su u pitanju pomorandže, mandarine, jabuke, banane, grejp, maline, trešnje ili jagode unećete potrebnu količinu hrane da ne ogladnite do ručka. Voće se takođe preporučuje jer je želudac nakon spavanja prazan i ono mu mnogo više prija od neke kalorične hrane.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Obogatite trpezu DžEMOM OD RUŽE: Imamo jednostavan, a tako slastan RECEPT

Ovsena kaša je odličan izbor ukoliko žurite. Brzo i jednostavno se sprema, a u sebi sadrži beta glukan koji pozitivno utiče na imunitet. Ako želite da unesete više proteina spremajte je sa vodom umesto sa mlekom. Bogata je antioksidansima i dobro utiče na zdravlje srca i krvni pritisak.

Foto: Pixabay

Nemojte preskakati doručak i budite sigurni da ćete se osećati bolje i zdravije. Potrudite se da vam spremanje ovog obroka postane rutina i da promenite navike tako da on postane neizostavni deo vaše svakodnevnice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.