· · Komentari: 0

ZNACI UPORORENJA na prstima ruku i nogu da možda IMATE „TIHOG UBICU“

Praćenje nivoa holesterola je ključno i može pomoći u smanjenju rizika od srčanih problema ili moždanog udara.

1637324087_shutterstock_1746903521.jpg
Foto: Shutterstock

Nema nikakve simptome, pa ga je teško uočiti, ali jedan stručnjak je objasnio da biste mogli da uočite visok holesterol u prstima na rukama i nogama.

Zbog čega se javlja visok holesterol?

Visok holesterol se javlja kada imate previše masnih supstanci u krvi. To može biti uzrokovano sa nekoliko stvari kao što su prekomerna težina, pušenje i nedovoljno vežbanja.

Pročitajte još: DONOSI SREĆU I SNAŽNO MIRIŠE: Verovalo se da je nekoliko pramenova OVE MAGIČNE BILJKE dovoljno za zdravo telo i um (FOTO)

Jedini način da proverite da li imate visok krvni pritisak je da uradite test krvi koji meri nivo lipida koji može da ukaže na to da li imate visok krvni pritisak ili ne.

Znaci visokog nivoa holesterola

Iako nema jasnih znakova visokog krvnog pritiska, doktor Rahul Agraval rekao je da postoje neki simptomi koji bi mogli da nagoveste to stanje.

Dr Agraval je rekao: „Postoje određeni fizički simptomi kojih treba biti svestan. Znak upozorenja visokog holesterola može uključivati bolne prste na rukama i nogama. Takav osećaj bi mogao biti direktan rezultat akumulacije holesterola koji može začepiti krvne sudove u nogama i rukama", rekao je on za britanske medije.

Foto: Piksabej

Rekao je da bi peckanje u prstima na rukama i nogama takođe moglo biti ključni znak stanja.

Takođe postoji stanje koje se zove ksantom - gde se masnoća nakuplja ispod površine kože. Male izbočine mogu se pojaviti ako je vaš holesterol previsok. Ove male izrasline mogu se pojaviti bilo gde na telu, ali su posebno česte na rukama i stopalima.

Male grudvice nisu opasne i obično će nestati kada uspete da smanjite nivo holesterola.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.