Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАЦИ УПОРОРЕЊА на прстима руку и ногу да можда ИМАТЕ „ТИХОГ УБИЦУ“

Праћење нивоа холестерола је кључно и може помоћи у смањењу ризика од срчаних проблема или можданог удара.

1637324087_shutterstock_1746903521.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Нема никакве симптоме, па га је тешко уочити, али један стручњак је објаснио да бисте могли да уочите висок холестерол у прстима на рукама и ногама.

Због чега се јавља висок холестерол?

Висок холестерол се јавља када имате превише масних супстанци у крви. То може бити узроковано са неколико ствари као што су прекомерна тежина, пушење и недовољно вежбања.

Прочитајте још: ДОНОСИ СРЕЋУ И СНАЖНО МИРИШЕ: Веровало се да је неколико праменова ОВЕ МАГИЧНЕ БИЉКЕ довољно за здраво тело и ум (ФОТО)

Једини начин да проверите да ли имате висок крвни притисак је да урадите тест крви који мери ниво липида који може да укаже на то да ли имате висок крвни притисак или не.

Знаци високог нивоа холестерола

Иако нема јасних знакова високог крвног притиска, доктор Рахул Агравал рекао је да постоје неки симптоми који би могли да наговесте то стање.

Др Агравал је рекао: „Постоје одређени физички симптоми којих треба бити свестан. Знак упозорења високог холестерола може укључивати болне прсте на рукама и ногама. Такав осећај би могао бити директан резултат акумулације холестерола који може зачепити крвне судове у ногама и рукама", рекао је он за британске медије.

Фото: Пиксабеј

Рекао је да би пецкање у прстима на рукама и ногама такође могло бити кључни знак стања.

Такође постоји стање које се зове ксантом - где се масноћа накупља испод површине коже. Мале избочине могу се појавити ако је ваш холестерол превисок. Ове мале израслине могу се појавити било где на телу, али су посебно честе на рукама и стопалима.

Мале грудвице нису опасне и обично ће нестати када успете да смањите ниво холестерола.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas