Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI STRUČNJAKA

Da li ste znale da se TONIK za lice nanosi samo na VLAŽNU KOŽU? Evo još nekoliko korisnih saveta za negu

Da li ste i vi nekada pomislili da proizvodi za negu kože nisu dovoljno efikasni ili da uopšte ne deluju? možda je problem u pogrešnoj upotrebi

1677518006_1671537190_shutterstock_1361650313.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Opšte pravilo u koje se kunu dermatolozi i kozmetičari i koje važi i za jutarnju i za večernju negu je da je najvažnije da se kozmetički proizvodi nanose prema principu od najmanje molekularne mase do najveće. Tako će uspešno savladati barijeru i učiniti vas mlađim i lepšim.

Pročitajte još: Kraljica Leticija popularni jesenji materijal ponela i na majici: Savršen spoj uz klasične pantalone (FOTO)

Evo primera ispravne šeme aplikacije, od prvog proizvoda do poslednjeg:

  • sredstvo za čišćenje
  • tonik
  • serum
  • hidratantna krema
  • sredstvo za hranjenje kože ili ulje

- Uvek nanesite tonik na vlažnu kožu jer deluje kao provodnik, pomažući serumima da se slegnu na kožu i sporije prodiru tokom nekoliko sati. Nakon što se serumi nanesu preko tonera, sačekajte da se koža osuši pre nego što nanesete hidratantnu kremu kao završni sloj zaštite - objašnjava slavna ruska kozmetološkinja Rejčel Galo.

Pročitajte još: Snežana Đurišić je trenirala više sportova, a da li znate u kom je bila PRVAK JUGOSLAVIJE?

Takođe, bitno je da znate da između nanošenja svakog sledećeg proizvoda treba da prođe od jednog do jednog i po minuta. Podlogu za šminku, prajmer ili kremu za sunčanje treba naneti ne pre 10 minuta nakon što svi proizvodi „sednu“ na kožu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas