Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO I KORISNO

Neobična bjuti rutina koja daje SJAJNE REZULTATE: Zbog čega su žene nekada na kosu nanosile RAKIJU?

Ovo je trik za neku kose i kože glave kojim su se služile naše bake.

1642146714_glass-g1989a79cc_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

U vreme naših baka skupi šamponi, balsami i slični preparati nisu postojali, zbog čega su se žene snalazile na različite načine, kako bi im kosa bila negovana i lepa.

Pored šampona za brži rast kose od raznih biljaka, stara dobra rakija se takođe koristila u te svrhe.

Pročitajte još: Trik kojim su se služile i naše BAKE: Kamilica i limun vraćaju KOSI prirodan SJAJ (RECEPT)

Zahvaljujući činjenici da rakija podstiče cirkulaciju, ona može biti odličan saveznik kada je lepota kose i nega kože glave u pitanju.

Zbog čega se rakija nanosi na teme?

Pored toga što pospešuje cirkulaciju, rakija je moćno sredstvo za čišćenje kože, što je potrebno mnogim ženama danas. Naime, zbog svakodnevnog korišćenja raznih hemijskih pakovanja, balsama, lakova za kosu, pena, krema i gelova za oblikovanje frizure, koža glave često trpi.

Takvi tretmani mogu zapušiti pore, što dalje može dovesti do lošijeg kvaliteta kose, usporenog rasta, pa čak i opadanja vlasi, kao i peruti.

Zbog toga je s vremena na vreme potrebno u potpunosti očistiti kožu od prljavštine i hemijskih preparata, a rakija je najjeftinije i najzdravije rešenje.

Pročitajte još: Ima i dobre i loše strane: Kako da pravilno koriste KOKOSOVO ULJE, a da vam ne OŠTETI KOSU?

Kako se rakija nanosi?

Uzmite malo rakije i nanesite je direktno na kožu glave. Iako ćete osetiti blago peckanje, nemojte se brinuti. To je znak da je rakija počela da deluje, odnosno da vam je proradila cirkulacija.

Umasirajte rakiju kružnim pokretima, kako biste je rasporedili po celom temenu. Zatim glavu nagnite na dole, tako da vam kosa pada preko kolena, i nastavite na masirate teme još nekoliko minuta.

Nakon toga umotajte kosu u aluminijumsku foliju, stavite kapu za spavanje, i prenoćite. Ujutru operite kosu sa duplim šamponiranjerm, kako biste uspešno skinuli miris alkohola.

Pročitajte još: Šta je ŠTETNIJE: Kad se kosa PRIRODNO OSUŠI ili kad se koristi FEN? Odgovor će vas IZNENADITI

Ispoštujte tri pravila:

- Rakija se nanosi samo na teme, nikako na celu dužinu kose, kao ni na krajeve, jer alkohol može da isuši vlasi.

- Kombinujte rakiju sa uljem - maslinovim ili kokosovim - ukoliko imate izrazito suvu kosu i kožu glave. Ulje će hidrirati kožu, a neće poništiti dejstvo rakije na cirkulaciju.

- Ovaj postupak ponavljajte jednom do dva puta nedeljno u trajanju od mesec dana. Nakon toga napravite pauzu.

Međutim, ukoliko imate psorijazu ili bilo koji ozbiljan problem za kožom glave, ne preporučuje se nijedna "kućna maska", pa ni rakija i maslinovo ulje, bez prethodnog konsultovanja sa dermatologom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas