Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Ove namirnice najbolje deluju na RAST KOSE: Šta treba da se nađe na našem meniju?

Svi želimo bujnu kosu, ali širok raspon faktora, od genetike preko hormona do ishrane, određuje koliko brzo vaša kosa raste.

1644417190_19cc3e2c0a2c5ac1f90f349c151bdbe6d6890360.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

- Zdrava ishrana i zdrava kosa idu ruku pod ruku. U oba slučaja, unos dovoljno proteina uz fokus na zdravoj biljnoj hrani pomoći će vam da dobijete potrebne hranjive supstance, antioksidanse u protivupalnim jedinjenjima vezane za zdraviju kosu - kaže stručnjak za ishranu Samanta Kaseti.

Drugim rečima, ishrana bogata vitaminima i mineralima pomaže rastu kose i obezbeđuje da izbegnete gubitak kose povezan sa nedostatkom hranjivih supstanci.

Pročitajte još: Kako SPAVANJE utiče na BORE? Ove položaje bi trebalo izbegavati

Koliko će kosa biti zdrava zavisi od određenih hranjivih supstanci, kao što su proteini, biotin, vitamin A i vitamin C", dodaje Kaseti. Gvožđe i omega-3 masne kiseline odgovorni su za rast kose, dodaje ona.

Ako vam se čini da gubite više kose nego inače ili da jednostavno ne raste onoliko brzo koliko biste želeli, najbolje je da se konsultujete sa stručnjakom. U međuvremenu možete da pokušate da u svoj jelovnik dodate više namirnica koje podstiču rast kose.

Pročitajte još: ČAŠA MLEKA pred odlazak u KREVET: Zbog čega ovaj napitak treba da vam postane NAVIKA?

Prema dijetetičarima to su jogurt, jagode, prokelj, losos, sardina, jaja, sočiva, tofu, leblebije, inćuni, tunjevina, crveno meso, orašasti plodovi i semenke.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas