Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Sprečite opadanje kose u nekoliko koraka

Ćelavost jeste genetički problem, ali zdrave životne navike i ispravna ishrana mogu igrati veliku ulogu kad je rast i gubitak kose u pitanju

1608567295_kosa.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Isto tako pojedini šamponi, maske i regeneratori za kosu mogu sprečiti opadanje kose.

Pročitajte još: Čarobno i ženstveno: Uz ove haljine proleće 2021. biće neponovljivo

Proteini

Kosa je sačinjena od proteina, a nedostatak istog može prozrokovati opadanje kose. Dodajte u ishranu namirnice životinjskog porekla koje su bogate proteinima, kao što su meso i mlečni proizvodi.

 

 

Foto: despositos

Vitamin C

Vitamin C se takođe nalazi u zdravoj vlasi, ako vam je kosa slabašna, jedite puno citrusnog voća, kao što su limun, pomorandža, mandarina. Posebno bogate vitaminom C su zelene paprike i nikako ih nemojte izostaviti.

Vitamin B

Biotin i B kompleks su neophodni za rast kose . B3 poboljšava cirkulaciju temena i podstiče rast kose. Najbolje bi bilo da uzimate suplemente B vitamina.

Gvožđe

Jedite hranu bogatu gvožđem kao što su kajsije, džigerica i grožđice, ali pazite da ih ne kombinujete sa mlečnim proizvodima jer oni neutrališu gvožđe. Kombinujte ih sa citrusnim voćem i vitaminom C.

Foto: despositos

Voda

Kao i za sve ostalo voda je veoma zdrava za rast i kvalitet kose. Ovo je samo još jedan od razloga da uzimate 4-8 čaša vode dnevno.

Vitamini A i E

Vitamin E poboljšava rast kose možete ga čak nabaviti u tečnom stanju i utrljavati na vlasište, dok vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom.

 

Hormoni

Hormoni u organizmu uveliko utiču na rast kose. Manjak hormona smanjuje rast kose, a višak povećava. Ženama se mogu dodati bio-identični hormoni, ali se moraju napraviti detaljni testovi krvi. Pokušajte ipak prirodnim putem da nadomestite estrogen kojeg ima u batatu poznatom kao slatki krompir.

Pročitajte još: Napravite sami: Jednostavna maska za čišćenje lica

Izbegavajte

Kao ni za sve ostalo cigarete i alkohol nisu dobri ni za rast kose. Pušenje usporava cirkulaciju krvi što može popešiti opadanje dok alkohol takođe ima štetan učinak.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas