· · Komentari: 0
NEGA KOŽE

Sve što treba da znate o MASKAMA ZA LICE

Nisu obavezni deo bjuti rutine.

1604999734_Depositphotos_10540675_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Maske za lice nisu obavezni deo bjuti rutine, ali ako se redovno koriste mogu itekako doprineti lepom i mladolikom izgledu vaše kože. Maske dolaze u mnogim oblicima i različitim pakovanjima, a ako želite da naučite više o njima, pročitajte naše uputstvo.

1. Maske biraj prema tipu kože

Volite jagode, pa ćešteuzeti masku na kojoj je nacrtano upravo to voće? Pogrešan potez! Maske bi trebalo birati isključivo prema tipu kože, a ako na njoj piše da je namenjena svim tipovima kože, tek onda se možete fokusirati na boju i miris.

Pročitajte još: Da li i vi imate problem sa PODOČNJACIMA? Evo kako da ih ublažite

2. S hidratantnom maskom ne možete pogrešiti

Maske za čišćenje, maske koje hrane kožu, maske za opuštanje, maske koje se pretvaraju u piling...na tržištu postoji zaista mnogo tipova maski, ali ako tek počinjete s njihovim korišćenjem, predlažemo vam da izaberete hidratantnu masku jer je za lepu kožu zapravo i najvažnija - vlaga. Plus, ova maska idealna je za sve tipove kože, a mogu je koristiti i devojke od 17 i žene od 50 godina.

4. Ne preterujte sa količinom

Debeli sloj maske ne znači i bolji ten. Koža može upiti samo određeni deo proizvoda, pa je dovoljno masku naneti u tankom sloju.

Foto: Depozit

Pročitajte još: SAKRIVANJE BORA šminkom: Evo u čemu je tajna

5. Poslušajte proizvođača

Nemojte ostavljati masku na licu 30 minuta, ako je na pakovanju proizvođač naglasio kako je treba isprati nakon 15 minuta. Proizvođači su napravili brojna istraživanja kako bi došli do određenog broja minuta, pa bi bilo bolje da ih zaista i poslušate.

6. Dobro isperite

Sve maske najbolje se ispiru sa mlakom vodom, a izrazito je važno pomno ih ukloniti s lica. Ostatci maske mogli bi da začepe pore što bi moglo da izazove bubuljice. Posebnu pažnju obratite na deo ispod brade na kojem se često skupljaju ostaci proizvoda prilikom ispiranja.

Pročitajte još: Super trikovi sa KOREKTOROM: Evo na koje se sve načine može koristiti

7. Ako zaudara - baci

Nikad nemojte da koristite maske kojima je istekao rok trajanja ili koje su predugo stajale na zagrejanom mestu. Ako maska ima drugačiju teksturu ili neugodan miris - nipošto je nemojte stavljati na lice!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.