Oglas
· · Komentari: 0

Tri najbolje frizure za žene sa KOVRDžAVOM KOSOM: Posebno će istaći svaku loknu

Kovrdžava kosa je već sama po sebi dovoljna frizura, ali način šišanja može mnogo da doprinese njenom izgledu.

1708357913_shutterstock_116978653.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Frizeri kažu da je ključ za ovladavanje loknama dobro šišanje sa doslednom rutinom nege.

- Za stilizovanje i održavanje, važno je da koristite proizvode posebno dizajnirane za kovrdžavu kosu kako biste poboljšali i definisali lokne - objašnjava Linda Miler, stručnjak za lepotu i negu kose za Best Life i dodaje:

- Redovno šišanje je takođe od vitalnog značaja za sprečavanje ispucanih vrhova i održavanje oblika frizure. Pored toga, korišćenje češlja sa širokim zupcima umesto četke može pomoći u raspetljavanju kose bez narušavanja kovrdža.

Frizeri kažu da su ove tri frizure najbolje za kovrdžavu kosu

Piksi

Piksi može pokazati vašu prirodnu teksturu dok minimizira održavanje.

- Piksi šišanje može biti hrabar izbor za kovrdžavu kosu, ali je neverovatno elegantno. Kratka dužina olakšava rukovanje i stilizovanje, dok lokne pružaju teksturu i volumen, čineći piksi šišanje živahnim i dinamični - kaže Miler.

Dugi slojevi

Miler kaže da je dodavanje dugih slojeva idealno za kovrdžavu kosu jer smanjuje volumen na dnu i daje vašim dlakama uravnoteženiji izgled i definisan oblik.

- Pored toga, to je svestran izgled koji se može stilizovati i za ležerne i za svečane prilike - kaže ona.

Savetuje se da dok vam je kosa još mokra od pranja, dodajte balzam za kosu ili proizvod za kovrdžanje. Zatim držite glavu naopačke i uvijte je u pamučnu majicu. Posle dvadesetak minuta do pola sata, kada vam je kosa uglavnom suva, možete da otpustite majicu. Kovrdže treba da budu potpuno formirane.

Šiške sa prirodnom teksturom

Ako ćete se odlučiti za slojeviti stil, razmislite o dodavanju šiški. Šiške na kovrdžavoj kosi mogu lepo da uokvire lice, posebno za one sa okruglim ili ovalnim oblicima lica. Ključ je da imate meke, bočne šiške koje se uklapaju u lokne, što dodaje dašak elegancije celokupnom izgledu.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas