Oglas
· · Komentari: 0

Četiri trika kako da povratite sjaj STAROJ OBUĆI: Izgledaće ponovo kao nova

Ogrebotine i izgubljeni sjaj obuće biće prošlost

1662280446_jakob-owens-Np_nvRuhpUo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Sa protekom vremena, obuća se pohaba, dobije ogrebotinu, a boja kreće da bledi. Posebno kada celu sezonu ostane u kutijama i ostavama, obuća zna da izgubi sjaj.

Da biste joj povratili sjaj i učinili manje vidljivim oštećenja možete se poslužiti određenim trikovima. Sve što vam je potrebno sigurno imate kod kuće.

1. Lepak

Posebno je koristan kad dođe do ogrebotine ili sličnog oštećenja. Smanjite njihovu vidljivost uz pomoć super lepka. Sve što treba da uradite jeste da nanesete lepak na ogrebotinu i utisnete ga unutar nje. Ostavite 2 do 3 minuta da odstoji, a potom imalin/marker ili drugo sredstvo za bojenje koje ima približnu ili istu boju kao vaše cipele, nanesite preko lepka.

Pročitajte još: Pravilan način brisanja ogledala: U jednom potezu grešimo

2. Vosak

Drugi način za saniranje oštećenja jeste pčelinji vosak. Pre nanošenja voska, sa oštećenja uklonite svu pljavštinu. Kada to uradite, nanesite vosak na čistu pamučnu krpu i laganim pokretima utrljajte u cipele. Višak voska uklonite delom krpe na koji niste naneli vosak.

Ostavite da odstoji oko 10 minuta. Nakon toga, isto nanesite boju ao kod procedure sa lepkom.

Pored saniranja oštećenja, vosak se može koristiti i kao sredstvo za zaštitu vlage i vraćanja sjaja cipelama.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje naročito je pogodno kada je reč o cipelama od prirodne kože. Na čistu pamučnu krpu nanesite malo ulja, a zatim laganijim kružnim pokretima utrljajte u cipele. Ostavite da koža apsorbuje naneseno ulje.

4. Pasta za zube

Postupak je sličan kao u prethodnim slučajevima: pastu za zube nanesite na čistu pamučnu krpu, a zatim utrljajte u cipele kružnim pokretima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas