Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE PROSTORA

Održavajte kuću čistom tokom PROLEĆA uz pomoć tri jednostavna poteza

Da li imate osećaj da je tokom proleća vaš dom prljaviji nego ikada ranije?

1651180799_architecture-g97cafcc4b_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Prolećni sunčani dani donose pravo osveženje u naše živote i u naše domove, ali ono sa čime se istovremeno suočavamo je prljavština i toksini koji ulaze unutar doma sa ulice na različite načine.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Donosimo vam tri jednostavna saveta kako da održavate dom čistim i svežim tokom pročeća.

Nabavite biljke

Naučnici su čak otkrili da ukrasne biljke apsorbuju toksične hemikalije iz stana, formaldehide, pesticide, oa stoga osim lepšeg ugođaja, dobićete i zdravijivazduh. 

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Redovno pranje ruku 

Iako vi to već radite, važno je da i svoju decu edukujete kako je izrazito važno održavati higijenu ruku, posebno nakon ulaska u kuću ili stan. Decase igraju u parku i diraju sve što im dođe pod ruku, stoga su oni pravi prenosioci bakterija.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Skidajte cipele

Cipelama u vaše domove unosite više od same prljavštine. Mikrobiolog i profesor sa Univerziteta u Arizoni, doktor Čarls Gerba, istraživanjem je dokazao kako se na đonu cipele nalazi više od 400 000 bakterija, a čak 3 000 njih u samim cipelama. Kada čujete da je obuća prljavija od wc šolje, to je zaista istina, stoga bi ovo trebao biti dovoljno dobar razlog za skidanje cipelica i patika pre nego što kročite u prostorije svog doma.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas