Oglas
· · Komentari: 0
KUHINJA

Open space i kuhinjsko OSTRVO su odličan izbor, ali samo uz jedan USLOV

Samo ukoliko imate aspirator, ili možete da ga ugradite, možete da razmišljate o otvorenom prostoru.

1618558059_Depositphotos_279524564_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Od kada se krajem prošlog veka pojavio kao nov način uređenja enterijera, koncept popularno nazvan open space (otvoren prostor), zavladao je kancelarijama, ali i našim domovima, brišući jasno, zidom određene, granice između celina.

Pročitajte još: Promenite KARAKTER doma: Potrebna vam je traka, malo farbe i - BELA VRATA (VIDEO)

Na ovaj način najprirodnije i najlakše spaja se kuhinja sa trpezarijom ili dnevnim boravkom, čineći ceo zajednički segment mestom porodičnog ili prijateljskog okupljanja. Ako živite u ovakvom prostoru, prilikom pripreme jela nikada se nećete osećati usamljeno, jer će vam svi biti sve vreme “na oku” i u dometu glasa, pa možete nesmetano ćaskati i pritom izbeći neželjenu posledicu dočaranu rečima “kuvarice manje zbori, da ti ručak ne zagori”.

Najveća prednost otvorenog prostora je što se onaj ko kuva ne oseća usamljenim...
Tepih?
Efekat celine u celini jednostavno se postiže i tepihom, prostirkom ili drugačijom vrstom poda ispod trpezarijskog stola. Ma koliko blizu kuhinje se nalazili, oni će na taj način delovati potpuno autonomno.

Uz praktičnu notu (trpezarijski sto je uvek blizu ako treba nešto na njega da stavite), prostor idejno rešen na ovaj način dobija i estetsku (deluje moderno i prijatno).

Sto mora da bude što jednostavniji

Ukoliko imate kuhinjsko ostrvo u sklopu kulinarskog kutka, ono sa jedne strane može da predstavlja radnu površinu, a sa druge sto za ručavanje. Odlično izgleda kada sto jednostavne forme, sačinjen samo od gornje površine i nogara sa jedne strane, “prilepite”, oslonite na ostrvo, na taj način vizuelno pregrađujući kuhinju po dužini.

Pročitajte još: Tegle, kaktusi, boho jastučići...Pustite mašti na volju i napravite najlepšu TERASU u kraju (FOTO)

Ako je sto različite boje u odnosu na ostrvo, izgledaće kao celina u celini, odnosno mala trpezarija nasred kuhinje. Još potpuniji utisak ostvarićete ukoliko front kuhinjskog ostrva, okrenut ka dnevnoj sobi, sadrži detalje koji se odnose na nju, a ne na kuhinju.

Foto; Depozit

Potrudite se da stilski ne odudaraju jedni od drugih, ili da imaju jednu zajedničku boju, koja će biti dovoljna da ih poveže u celinu. Ukoliko vam prostor dozvoljava, naspram stola za ručavanje možete postaviti i garnituru za sedenje, pa mu na taj način “pridružiti” i dnevnu sobu, kao treću celinu.

Pročitajte još: Više ne morate da se pretvarate GRANDMILENIJAL stil uređenja osvojio je svet (FOTO)

Kada odlučite da ovako uredite dom, obavezno imajte na umu da vam prozori budu u sklopu kuhinje, kao i da imate aspirator iznad šporeta (sada ima veoma modernih i stilizovanih). Tako ćete izbeći da miris koji nastaje prilikom krčkanja jela postane dominantno obeležje vašeg otvorenog prostora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas