Oglas
· · Komentari: 0

Ovo je najbolji način da OČISTITE ZAGORELO POSUĐE: Sve što vam je potrebno imate kod kuće

Isprobajte ovaj trik i posuđe će vam zasijati

1661429840_pexels-rodnae-productions-5591788.jpg
Oglas

Jedan od najgorih poslova nakon kuvanja je pranje posuđa, a ponekad se dogodi da nam šerpe i tiganji prilikom kuvanja zagore, što dodatno otežava posao. Ipak, to i ne mora da bude tako naporan i zamoran zadatak. Pomoću proizvoda koje već imate u kući možete sjajno očistiti svoje zagorelo posuđe, piše The Sun.

So

Pospite obilnu količinu soli u sredinu tiganja i mokrim sunđerom utrljajte sol u zagorele tragove. Za mrlje sa strane ili dna tiganja, koristite krupnu so i limun. Tiganj pospite krupnom soli, a limun isecite na pola. Zatim jednom polovinom limuna utrljajte so u tiganj. Nakon toga je operite kao inače i gotovi ste.

Soda bikarbona

Pomešajte kašičicu sode bikarbone s malo vode da dobijete pastu. Nanesite pastu na tiganj i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre nego što je izribate sunđerom. Ako su mrlje tvrdokornije, možete dodati malo sirćeta.

Tableta za mašinu za pranje sudova

Napunite tiganj vodom i dodajte tabletu za mašinsko pranje sudova. Zatim lagano zagrejte posudu do ključanja i pažljivo ribajte.

Kako očistiti zagorelu šerpu?

Jedan od najlakših načina da očistite zagorelu šerpu je da je napunite vodom s malo tečnosti za pranje posuđa i zagrejete na šporetu pet minuta. Kako voda postaje toplija, pomoći će u uklanjanju mrlja bez da previše ribate četkom.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas