· · Komentari: 0

Značenje motiva SOVE prema FENG SHUI disciplini: Da li je dobro da se nađe u domu?

Feng shui ima i deo učenja koje se odnosi na životinje

1672320834_shutterstock_1604059816.jpg
Foto: Shutterstock

Feng shui dolazi iz Kine i ispituje kako možete da živite u harmoniji sa prirodom i okolinom. Kada ste u skladu sa prostorom, možete pronaći više lakoće i pažnje da budete prisutni u ovom trenutku.

Značenje sove

Sova je noćna grabljivica koja se nalazi širom sveta na svim kontinentima. Različite kulture imaju različita značenja za sovu, nekad kao doabr, a ponekad i kao loš znak. Sove i njihova veza sa tamom i noćnim aktivnostima prirodno se oslanjaju na simbolička značenja povezana sa jin energijom, mesecom i nevidljivim svetom duhova. Sove imaju velike oči i neverovatnu sposobnost da okreću glavu do kraja kako bi videle iza sebe. Ovaj fizički atribut je simbolični znak njihove povezanosti sa uvidom i sposobnošću da vide istinu iza bilo kakvih zamračenja i prepreka.

Pročitajte još: Za čistiji i svežiji vazduh u domu: Ovih pet biljaka sjajni su prečišćivači

Drevni Kinezi su prikazivali slike sova u umetničkim delima, ali se generalno smatralo da se smatraju predznakom loše sreće. Neki japanski umetnički radovi prikazuju sovu kao hrabrog zaštitnika koji je uvek spreman i na oprezu. S druge strane, u zapadnoj kulturi, sova je životinja mudrosti. U grčkoj mitologiji, sova prati Atinu, koja je boginja povezana sa intelektom. Sove se takođe pojavljuju u pričama, filmovima i tako dalje, u vezi sa ezoteričnom stranom života, piše The Spruce.

Da li su sove dobar feng šui?

U savremenom svetu, korisno je istražiti istorijsku prednost, ali i uravnotežiti to sa sopstvenim osećaj o ovoj životinji. Mislite šta za vas znače sove?

Međutim, bez obzira na značenje, sove su već neko vreme popularan motiv za uređenje doma. Možete pronaći slike sova u obliku figurica, tapeta i umetničkih dela. Jedno od značenja sove je zaštita, kao i sposobnost da se vidi nevidljivo. Možete da postavite sliku sove na samom ulazu u dom kako biste se zaštitili od bilo koje nevidljive energije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.