Oglas
· · Komentari: 0
BEBE

Kada nikne PRVI ZUBIĆ, makar i samo njegov vrh, POČNITE SA PRANJEM

Mnoge mame će vam reći da je njihovo dete prvi zubić dobilo već sa četiri meseca.

1608038054_Depositphotos_186818778_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Iako živimo u 21. veku, još postoje nepoznanice o nama samima. U njih spadaju i mlečni zubi. Zato treba znati ovo:

1. Prvi niču donji srednji sekutići, zatim gornji srednji sekutići, nakon njih mlečne dvojke, donje i gornje, zatim mlečni očnjaci, donji i gornji i na kraju mlečni kutnjaci, gornji i donji.

Pročitajte još: Šta je VAŽNIJE od skupih igračaka? BESPLATNO je, a mnogo znači!

Prilikom nicanja dobro je bebi ponuditi grickalicu od gume kojih na tržištu ima u različitim oblicima, a najbolje su one koje u sebi sadrže vodu. Takvu grickalicu stavite u frižider i samim hlađenjem ublažićete bolove uzrokovane nicanjem zubića.

2. U literaturi obično piše da prvi zubi niču nakon šestog meseca života do druge godine kada bi klinci trebalo da imaju 20 zubića, po deset u svakoj vilici.

Pročitajte još: Prevremeno rođene bebe će biti loše u školi iz OVIH predmeta

Foto: Depozit

Ali nije baš tako. Mnoge mame će vam reći da je njihovo dete prvi zubić dobilo već sa četiri meseca.

3. Kada nikne prvi zubić, makar i samo njegov vrh, počnite s pranjem. Kada kupate dete, pripremite malu četkicu samo za bebu i dok joj pridržavate glavicu da ne potone, drugom rukom istrljajte četkicom taj zubić. Viđećete da će se to bebi dopasti, otvoriće usta i čekati.

Pročitajte još: Četiri životne situacije u kojima nikada NE SMETE DA LAŽETE decu!

Time ne samo da ćete očistiti sve naslagice koje je beba prikupila tokom dana od hrane i dude, već ćete i izmasirati okolno zubno meso te time olakšati nicanje idućem zubiću.

4. Zaboravite na čišćenja bebi-štapićima. Oni ne mogu da zamene četkicu, a, uz to, bebi u ustima ostaju dlačice koje joj samo smetaju. Nemojte nipošto da koristite zubnu pastu, jer za tim još nema potrebe, a i bebi se neće svideti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas