· · Komentari: 0
roditelji

Tri saveta za RODITELJE: Kako da pomognete DETETU U OVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Nova školska godina nosi sa sobom veliki broj nedoumica i promena koje su nove za decu, ali i nastavnike i roditelje.

1597661821_girl-1345800_1280.jpg
Foto: Pixabay

Ne treba da zaboravimo najvažniji cilj, a to je da dete ostvari uspeh i iskoristi promene na najbolji mogući način.

Pročitajte još: Imamo IDEALNO mesto za letovanje, SVE UKLJUČENO, a uz jedan USLOV - dobijate POPUST (FOTO)

Polazak u školu je sve bliže, te su roditelji, naročito u periodu pandemije, prepuni različitih informacija i brzih promena u vezi sa načinom školovanja od prvog septembra.

Foto: Deposit

Uz različite mogućnosti - od svakodnevnog odlaska u školske klupe, pa do učenja od kuće, postoji veliki broj pitanja i nedoumica. U ovakvim okolnostima vrlo je važno da i roditelji i deca ostanu optimistični, kreativni i zainteresovani.

Ne zanemarite glavne ciljeve, učenje i znanje!

Sve što se dešava novo je i za decu, ali i za roditelje i nastavnike.

Zato je važno da se potrudimo da, pored svega, ne zanemarimo one glavne ciljeve u školi - učenje i znanje. 

Pročitajte još: Da li treba ŠPIJUNIRATI decu? Obavezno! I to na OVAJ NAČIN, da vas NE UHVATE

Tri stvari na koje treba da obratite pažnju ove školske godine:

Kvalitetno učenje je mnogo važnije od kvantiteta

Nakon što smo navikli na redovno učenje u školama, sada se menja i način, ali i okolina u kojoj deca uče. Ova školska godina zahtevaće više individualnog rada i samostalnosti. Ovo je odlična prilika da deca dobiju u učenju mnogo važniju i aktivniju ulogu. Podržite ih u tome. Pomozite im da se sami više posvete i kvalitetnije i produktivnije rade.

Ova školska godina zahtevaće više samostalnosti!
Foto: Pixabay

Budite otvorenog uma u vezi sa novim načinom školovanja

Bilo da je reč o predškolcima ili đacima, ova godina donosi mnogo promena. Biće potrebno prilagođavati se i navići se na nove uslove. Mnogi roditelji vole da štite svoju decu od izazova, međutim, bolje je biti optimističan i pomoći detetu da se najbolje adaptira i prihvati nova, drugačija iskustva. 

Pročitajte još: Bliži se POLAZAK U ŠKOLU: Uredite školarcima PROSTOR ZA UČENJE

Pratite detetova interesovanja

Možda je najvažnije u ovoj godini nadati se da će dete samo kreirati uspeh  u ovim novim uslovima. Podstičite i inspirišite dete da isproba nove stvari i dajte mu šansu da se pokaže. Iako je sve drugačije, neobično i novo, možda je baš ta promena prilika za vaše dete da se pokaže na najbolji mogući način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.