Oglas
· · Komentari: 0
biljka

Kako se gaji KAFA? Beli cvetovi kao savršen detalj svakom enterijeru

Kafa kao biljka nije tako zahtevna.

1624958822_coffee-1839805_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Biljka kafa rođena je u Etiopiji, cveta na proleće kada dobija male bele cvetove koji su ukras svakog doma. Uz cvetove tu su i malene bobice koje postepeno tamne do zelenih.

Kako se gaji kafa?

Najbolje okruženje za uzgajanje biljaka kafe je imitiranje prirodnih uslova na tropskim planinama srednjeg uzvišenja. To podrazumeva: puno vode sa dobrom drenažom, visokom vlažnošću, relativno hladnim temperaturama i bogatim, blago kiselim zemljištem.

Pročitajte još: Kako se gaji BENDžAMIN? Biljka koja najbolje utiče na KVALITET VAZDUHA u domovima

Ukoliko je gajite u zatvorenom, biljke kafe najbolje je postaviti blizu prozora, ali ne na direktnoj sunčevoj svetlosti. Obavezno držite biljku od promaje, poput one od klima uređaja. Zalivajte biljku jednom nedeljno kako bi zemljište bilo vlažno.

Biljka kafe i svetlost

Kafa je podzemna biljka, u prirodnim staništima nalazi se pod krošnjama šume, tako da ne uspeva na direktnoj sunčevoj svetlosti.

Biljka kafe i tlo

Sadite biljku kafe u bogato zemljište za saksije na bazi treseta sa odličnom drenažom. Biljke kafe preferiraju kiselo zemljište, pa ako vaša biljka ne uspeva dodajte organske materije kao što je tresetna mahovina kako biste povećali pH tla.

Pročitajte još: Tri saveta kako da BILJKE prežive vaš ODMOR: Budite bez brige

Zalivanje kafe

Ove biljke su ljubitelji vode i zahtevaju redovno i obilno zalivanje. Zemlja treba da ostane ravnomerno vlažna, ali ne i vodena. Međutim, nikada ne dozvolite da se zemlja potpuno osuši.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas