Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЧЕРА

МИНИ ПИЦЕ: Најједноставнији рецепт за ТЕСТО као из РЕСТОРАНА

Овај рецепт свима успева!

1622553601_pizza-4242967_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Најважнији састојак пице свакако је тесто - треба бити идеалне дебљине и у исто време и меко и хрскаво.

Уз овај рецепт од само шест састојака, ако рачунамо и воду, направићете тесто за мини пице као из ресторана.

Прочитајте још: ЦЕЗАР САЛАТА као из РЕСТОРАНА: Ово је најбољи рецепт до сада!

Састојци за тесто:

250 мл топле воде

20 грама свежег квасца

Кафена кашичица шећера

Кафена кашичица соли

4 супене кашике уља

400 грама брашна

Надев направите сами по укусу: кечап, изрендани качкаваљ или пармезан, кобасица или ситно сецкана шунка, шампињони, маслине, оригано, ... 

Припрема теста:

Од 250 мл одвојте мало топле воде у дубљу посуду и додајте шећер и издробљени квасац. Промешајте и пустите да квасац нарасте.

У другу већу посуду сипајте пола количине брашна, со и уље, и добро промешајте. Додајте садржај из друге посуде у којој је квасац, као и осталу количину топле воде и мешајте док се све не сједини.

Потом полако додајте другу количину брашна и месите док не направите тесто које се не лепи за руке и које се одваја од посуде.

Тесто прекријте крпом, и оставите да одстоји двадесетак минута на собној температури, док не нарасте.

Прочитајте још: ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ са КОКОСОМ: Овај колач БЕЗ ПЕЧЕЊА успева СВИМА! (РЕЦЕПТ)

Уз додавање мало прашна, опет месите тесто, па га развуците до жењене дебљине.

Узмите чашу као калуп и направите кругове у тесту.

Мини пице поређајте по плеху, ставите надев по жељи, и пеците 5-6 минута у претходно загрејаној рерни на 220 степени.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas