Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Решите се бола за 5 МИНУТА: Који прст треба да масирате када вас заболи ГЛАВА, СТОМАК или ЛЕЂА

Примените древну јапанску методу лечења.

1632407641_hands-1751637_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Једна од најстаријих метода лечења у јапанској култури је уметност Јин Схин Јиутсу - стимулација прстију шаке која ублажава напетост у органима, отклања блокаде и омогућава слободан проток енергије у телу.

Према овој методи лечења, сваки прст представља одређене органе, емоције, симптоме и стања која се јављају у телу. Стимулишући одређени прст, можемо утицати на стања која осећамо - и физички и ментално.

Прочитајте још: Обратите ПАЖЊУ: Оваква понашања одају НЕСИГУРНУ ОСОБУ

Потребно је да држите одређени прст од три до пет минута, дубоко удахнете и издахнете, а затим масирате тај прст на обе руке. Прст на левој руци масирајте десном и супротно.

Ову једноставну методу лечења можете користити свуда, а према јапанском веровању, осећаћете олакшање након само 5 минута.

Палац

Уколико вас боли стомак или имате главобољу, масажа овог прста регулисаће те проблеме. Такође, ако се осећате уморно, или вас боле леђа и имате проблема са варењем, масирајте палац и једне и друге руке. Верује се да масажа палца може помоћи и код депресије, мржње, опсесије и анксиозности.

Кажипрст

Ако вас мучи зубобоља, или осећате болове у доњем делу леђа, препоручује се масажа кажипрста. Она може отклонити и страхове, немир, збуњеност, перфекционизам и многе фрустрације, а помаже и код проблема са пробавом, болова у зглобовима, лактовима, раменима и рукама.

Средњи прст

Код симптома као што су сув кашаљ, проблеми са очима или ментални умор, треба да масирате средњи прст и леве и десне руке. Ова масажа ће вас опустити, решиће вас умора и нелагодности у пределу очију и чела, а може регулисати и бес, раздражљивост и непажњу.

Домали прст

Масажа домалог прста помаже код респираторних тегоба и код проблема са ушима, а ослобађања од незадовољства и блокада, као и лоших емоција попут туге и негативности.

Мали прст

Код тегоба као што су надимање стомака, болови у грлу и напетости нервног система треба масирати мали прст. Масажом малог прста и једне и друге руке, побољшаћете добро расположење, благостање, а решићете се нервозе, збуњености и несигурности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas