Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИТКЕ

ДЕТОКСИКАЦИЈА: Решите се кафе и освежите организам

Да бисте на безболан начин преузели контролу над конзумацијом кафе може да помогне исхрана.

1618816850_Depositphotos_366112914_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Иако су бројна истраживања показала да кафа може да продужи живот, смањи ризик за развој дијабетеса типа 2, срчаних болести и многих других здравствених проблема, исто тако можемо да постанемо и зависни од ње, па да наруши здравље.

Прочитајте још: Да ли сте пробали КЕФИР? Ево зашто га називају НАЈБОЉИМ ПРОБИОТИКОМ

Чињеница је, како упућују стручњаци, да кофеин не изазива стварну зависност, као што то чине дрога или алкохол, али да људи свакако могу да развију одређени праг толеранције и зависности од ове супстанце, што се испољава кризом када не могу да попију кафу када осете да им је потребна.

Колико кафе је нормално?
Ако пијете више од четири шољице кафе дневно значи да претерујете и да ћете врло вероватно, ако не добијете дневну дозу кофеина, да испољите симптоме попут главобоље, исцрпљености, нервозе или тешкоће са концентрацијом.
Свежи сокови смањују жељу за кафом.

Јеловник којим се смањује потреба за кофеинским напитком подразумева оброке са обиљем свежег поврћа и воћа. Велики значај при томе имају свеже цеђени сокови од поврћа и воћа, које би требало конзумирати сваки пут када се јави потреба за сувишном шољицом кафе.

Прочитајте још: Шта све треба да знамо о ВИТАМИНУ Д3? Ево зашто нам је толико потребан

Дакле, број попијених кафа ограничите на три маскимално, а у редовне оброке уврстите што више витамина и минерала. Нарочито су важни калцијум, магнезијум, цинк и витамин Б.

Пијте доста воде како бисте очистили тело од токсина и лоше навике уношења кофеина.

Свеже поврће убија жељу за кафом Фото: Депозит

Понедељак

Доручак: топли сендвич са качкаваљем и печеницом, чаша сока од цеђене поморанџе

Ручак: супа, сармице од зеља, зелена салата са ротквицама

Вечера: сардина, чаша свеже цеђеног сока по избору, на пример банана, спанаћ и шаргарепа

Сармице од зеља, зелена салата и ротквице.

Уторак

Доручак: барено јаје, парче хлеба, шејк од малина

Ручак: уместо супе пола сата пре главног јела попијте цеђени сок од три мања целера, пола главице црног лука, чешња белог лука, једне стабљике броколија и целе јабуке

Вечера: макарон

Прочитајте још: Да ли волите добро ПОСОЉЕНУ храну? Светска здравствена организација каже да је ово ДОЗВОЉЕНА количина!

Среда

Доручак: сендвич са хумусом, сок од цеђене поморанџе

Ручак: крем-чорба од броколија и бело пилеће месо на жару

Вечера: сок од стабљике броколија, пола краставца, пола паприке и две гранчице першуна

Цеђени сок од 4 шаргарепе и 2 целера!

Четвртак

Доручак: цеђени сок од четири шаргарепе, два целера, једне јабуке и четири стабљике першуна, двопек са сиром и шунком

Ручак: јунећи гулаш са тестенином и зелена салата

Вечера: сок од пола главице карфиола, осмине главице купуса, две шаргарепе, два целера, четвртине главице црног лука и једне јабуке

Прочитајте још: Медвед се буди по три сата. Да ли спавате као ВУК, делфин или ЛАВ?

Петак

Доручак: банана шејк

Ручак: риба на жару и салата по избору, лимунада

Вечера: сок од две шоље јагода, две шаргарепе и једне поморанџе, парче пројаре

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas