Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Које су последице НАГЛОГ МРШАВЉЕЊА? Размислите о врсти дијете

До каквих проблема доводе "брзе дијете"?

1607074959_Depositphotos_72510137_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако брзо желите да изгубите килограма и изглањујете се треба и да се упознате са последицама који такви начини дијете могу да имају Размислите да ли је то за вас баш прави начин губљења килограма.

Дисбаланс хормона

Уколико прескочите оброк долази до дисбаланса међу хормонима. Кортизол вам расте и чини вас нервозним. Инсулин, такође расте, а затим опада што доводи до поремећаја шећера у крви, па чак и добијању на килажи.

Прочитајте још: Да ли сте знали? Оброци у одређеним интервалима НЕ ДОВОДЕ до губитка килограма!

Проблеми при варењу

Ваше тело је токо целог дана активно, па када прескочите оброк, организам нема шта да прерађује па и сам систем за варење престаје да ради као када имате устаљене оброке. За метаболизам и пробавни систем најбоље је да имате три оброка дневно плус две ужине.

Исцрпљујете организам
Метаболизам се успорава што ће вас чинити уморним. Када имате редовне оброке метаболизам стално ради и самим тим се још више убрзава. Редовни оброци ће вам пружити бржи метаболизам и сагоревање калорија.

Задржавање масти

Прескакањем оброка збуњујете тело. Оно мисли да га изгладњујете. Када се то догоди, тело почиње да складишти масноће како би обезбедило себи гориво за наредни период.

Прочитајте још: Желите да СМРШАТЕ? Најпре укротите жељу за ШЕЋЕРОМ, а ево и како

Постајтете депресивни

Сигурно сте приметили код себе или код људи у окружењу да када смо гладни будемо и љути. То се дешава због дисбаланса хормона који изазивају да се осећате потиштено и нервозно.

Долази до преједања

Преједање обично иде након прескоченог, рецимо ручка. Тело је у време вечере толико исцрпљено и заправо вапи за калоријама. Тада обично долази до преједања, што обично резултира боловима у стомаку и нагомилавањем сувишних масти и килограма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas