Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Лоше навике због којих не мршавимо: Често их нисмо свесни

Уколико сте у фази да се осећате "заглављено" у свом телу, знајте да нисте једини и да вам је потребна промена у приступу који ће вас довести до жељеног циља

1706604446_shutterstock_2290944845.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако се питате како да смршам јер се скала на ваги данима не помера, то је нешто што је лако решиво уколико ствари сагледате из реалне перцепције.

Дакле, уместо да се фокусирате на унос мањег броја калорија, требало би да се потрудите да убрзате свој метаболизам и вишак калорија ћете лако потрошити.

Уколико сте већ на режиму, верујемо да сте заборавили на пекару близу посла и свој доручак обогатили срећнијим алтернативама. Ипак то што не губите килограме онако како сте очекивали можете да се крије у лошим навикама које имате.

У наставку сазнајте да ли су неке од ових лоших навика ваша свакодневница.

Прескачете оброке

Прескакање оброка може шокирати метаболизам због чега се јављају нежељене последице. Што се дуже прави пауза између оброка, у организму почињу да се дешавају различити процеси којим тело надокнађује недостатак хране. Наиме, оно почиње да чува калорије за црне дане. Кад након дугог времена коначно нешто поједете, тело ће се сећати да је дуго било без хране па ће превентивно почети да складишти више калорија. Управо то доводи до успоравања метаболизма. Најважније је не прескакати доручак и почети дан здравим и обилним оброком.

Не конзумирате довољно пробиотике

Вероватно сте чули многе рекламе за пробиотике или производе који у себи садрже бактерије за подстицање бољег рада пробавног тракта. Увођење пробиотика у исхрану је важно јер они доприносе раду црева односно кроз њих уносите добре бактерије које убрзавају метаболизам и неутралишу дејство лоших бактерија чије присуство у цревној флори заправо доводи до опстипације.

Нередован сан

Недостатак сна има велики утицај на пробавне процесе. Лоше спавање доводи до успоравања метаболизма, због чега се можете осетити слабо и успорено, а то ће утицати и на вашу килажу. Када мало спавамо долази до поремећаја рада хормона кортизола који почиње да подхрањује вишак масти у организму. Зато је јако битно да спавате 7 до 8 сати сваког дана.

Не једете храну богату омега 3 масним киселинама

Група намирница која садржи омега 3 масне киселине подстиче лучење лептина – хормона који има највећи утицај на метаболичке процесе у организму, што доводи до убрзавања пробавног система. Због тога је јако важно редовно конзумирати омега 3 масне киселине чија је концентрација највећа у рибама попут лососа и туне. Последња истраживања су показала да испијање хладне воде пре и после обедовања ових риба може да подстакне организам да сагори чак 400 калорија дневно. Уколико нисте љубитељ туне или лососа, можете омега 3 узимати и у облику таблета.

Избегавате вежбе снаге

Мишићи имају велики утицај на сагоревање калорија, јер током дана користе много више калорија него масти. Што бољу мишићну масу имате, сагореваћете више калорија, чак и у стању мировања. Најбржи начин да се изграде мишићу јесу вежбе снаге, а то ће допринети и здрављу ваших костију. Резултате ћете осетити веома брзо, јер ће се вежбање одразити на целокупно здравље и снагу која ће бити на вишем нивоу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas