Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина да истрајете у дијети: Шта је важно да знате пре него што почнете са новим режимом исхране?

Здрава исхрана није само од виталног значаја за одржавање здравог начина живота, вец́ и смањује ризик од развоја одређених болести

1701939660_shutterstock_2153792521.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дијета је тешка, али то је свакодневна навика која ц́е вам користити у годинама које долазе. Здрава исхрана може вам помоц́и да продужите очекивани животни век, одржите здрав имуни систем, да поправите своје расположење и повец́ате ниво енергије, тако да можете у потпуности да се носите са даном који је пред вама, помиње портал Селецт Хеалтх.

5 моћних трикова да истрајете у дијети:

1. Немојте имати нереална очекивања

Будите реални у својим циљевима за стварање здравог начина живота. Поставите циљеве у исхрани који су оствариви и реални. На пример, не форсирајте себе да изгубите 5 кг за недељу дана. То је нездрав приступ било којој исхрани и биц́е неодржив на дужи рок. Направите реална очекивања за постизање циљева

2. Почните малим корацима

Не радите превише ствари одједном. Када започињете дијету, уобичајена грешка је уклањање читавих група намирница из исхране, а често ц́е то бити неке од ваших омиљених. Уместо да смањите шец́ер, почните са малим циљем као што је само једна посластица сваке недеље, неки супер слаткиш који је ваш омиљени, а која ц́е вам помоц́и да останете на правом путу. Ако кренете на дијету са начином размишљања "све или ништа", биц́е веома лако да одустанете када се током недеље препустите слатким посластицама.

3. Припрема оброка

Одвојите један дан у недељи да направите списак оброка за предстојећу недељу и неопходних намирница. Припремите оброке и за наредне дане, тако ћете бити у мањем искушењу да у тренутку када немате шта да једете прибегнете нездравој и брзој храни.

4. Носите здраве грицкалице

Ако имате здраве грицкалице спаковане у канцеларији, моц́и ц́ете да задовољите потребу за слаткишима. Суво грожђе или коцкица-две црне чоколаде ће да вас задовољи и да вам помогну да одолите нападима глади.

5. Посветите се плану који волите

Ако мрзите своју исхрану и она вас чини несрец́ним, нец́ете желети да је се придржавате. Дакле, уместо тога пронађите план исхране који волите. Увек је добро попричати са својим  докторомо томе која је исхрана најбоља за вас, како не бисте пропустили ниједан кључни хранљиви састојак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas