Oglas
· · Komentari: 0

Pet načina da istrajete u dijeti: Šta je važno da znate pre nego što počnete sa novim režimom ishrane?

Zdrava ishrana nije samo od vitalnog značaja za održavanje zdravog načina života, već i smanjuje rizik od razvoja određenih bolesti

1701939660_shutterstock_2153792521.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dijeta je teška, ali to je svakodnevna navika koja će vam koristiti u godinama koje dolaze. Zdrava ishrana može vam pomoći da produžite očekivani životni vek, održite zdrav imuni sistem, da popravite svoje raspoloženje i povećate nivo energije, tako da možete u potpunosti da se nosite sa danom koji je pred vama, pominje portal Select Health.

5 moćnih trikova da istrajete u dijeti:

1. Nemojte imati nerealna očekivanja

Budite realni u svojim ciljevima za stvaranje zdravog načina života. Postavite ciljeve u ishrani koji su ostvarivi i realni. Na primer, ne forsirajte sebe da izgubite 5 kg za nedelju dana. To je nezdrav pristup bilo kojoj ishrani i biće neodrživ na duži rok. Napravite realna očekivanja za postizanje ciljeva

2. Počnite malim koracima

Ne radite previše stvari odjednom. Kada započinjete dijetu, uobičajena greška je uklanjanje čitavih grupa namirnica iz ishrane, a često će to biti neke od vaših omiljenih. Umesto da smanjite šećer, počnite sa malim ciljem kao što je samo jedna poslastica svake nedelje, neki super slatkiš koji je vaš omiljeni, a koja će vam pomoći da ostanete na pravom putu. Ako krenete na dijetu sa načinom razmišljanja "sve ili ništa", biće veoma lako da odustanete kada se tokom nedelje prepustite slatkim poslasticama.

3. Priprema obroka

Odvojite jedan dan u nedelji da napravite spisak obroka za predstojeću nedelju i neophodnih namirnica. Pripremite obroke i za naredne dane, tako ćete biti u manjem iskušenju da u trenutku kada nemate šta da jedete pribegnete nezdravoj i brzoj hrani.

4. Nosite zdrave grickalice

Ako imate zdrave grickalice spakovane u kancelariji, moći ćete da zadovoljite potrebu za slatkišima. Suvo grožđe ili kockica-dve crne čokolade će da vas zadovolji i da vam pomognu da odolite napadima gladi.

5. Posvetite se planu koji volite

Ako mrzite svoju ishranu i ona vas čini nesrećnim, nećete želeti da je se pridržavate. Dakle, umesto toga pronađite plan ishrane koji volite. Uvek je dobro popričati sa svojim  doktoromo tome koja je ishrana najbolja za vas, kako ne biste propustili nijedan ključni hranljivi sastojak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas