Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТЕЧНА ДИЈЕТА: Може вам помоћи да се решите сувишних килограма и средите линију

Дијета која је постала јако популарна у Великој Британији

1682696472_tecna-dijeta.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Све је више земаља у којима број гојазних непрекидно расте и представља претњу по здравље нације. Такав је и случај у Великој Британији где ће почети да се примењује програм за мршављење заснован на "течној дијети".

Управо су изложени резултати пробног периода који је започео пре три године и показао да су учесници смршали, у просеку, између 12 и 13 килограма за три месеца. Што је још важније, нову тежину су успели да одрже минимум шест месеци.

Тиме је спречено и да вишак килограма изазове болести као што су дијабетес типа 2, који се код гојазних јавља чак 80 пута чешће.

Сви се, наравно, интересују за ову "течну дијету", а има и оних који оспоравају њено благотворно дејство. Пре свега је брига усмерена на број калорија (узима се само 800 дневно) и квалитет састојака.

Међутим, чувени др Мајкл Мозли подсећа да има много добрих планова за мршављење који се заснивају на течној дијети. "Таква је, на пример, дијета `супа и шејк`, за коју је важно да припремите оброке од квалитетних састојака", каже аутор популарних режима исхране. У његовој чувеној дијети  "5 : 2" пет дана се узима 500 калорија, а два дана у недељи се храните уобичајено. У другој,  "Брзих 800", план је да имате између 800 и 1000 калорија дневно, током периода од 2 до 12 недеља.

"Ове дијете је држало више од 50.000 људи и најтеже последице које су примећене су повремена главобоља и затвор", каже др Мозли. 

"Имао сам 140 кг, а обим струка ми је износио 126 цм", испричао је један од учесника у програму. "Пратио сам све савете, био врло мотивисан. Узимао сам по један оброк на свака четири сата - супу или шејк. Резултати су билио одлични, чак сам успео и да победим дијагнозу дијабетеса типа 2."

Међу јелима која се саветују у течној дијети су: чорба од парадајза, бундеве, грашка, тиквица, печурака, али и пилеће чорбе са додатком црвеног сочива, бундеве или грашка.

Од шејкова, препоручују се они од јабуке и зеленог поврћа, банане и овсених пахуљица, шумског воћа и банане или авокада и кокосове воде.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas