Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три јутарње навике које могу УСПОРИТИ МРШАВЉЕЊЕ: Доктор објаснио где најчешће грешимо

Обратите пажњу на ове три ствари уколико сте на дијети

1688640669_shutterstock_1386982532.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико сте недавно решили да изгубите неколико килограма, логично је да сте променили лоше навике које сте имали. Избацили сте слаткише, тестенину, газиране сокове, али килограми не падају.

Губитак килограма може бити веома тежак процес – људи покушавају с различитим дијетама, исцрпљујућим режимом вежбања, бројањем калорија…

Међутим, постоје одређене навике које већина нас практикује свакодневно, а које ометају наше напоре у губитку килограма.

Др Роберт Зилтзер је за “Еxпресс” открио које три јутарње навике успоравају процес мршављења.

1. Прескакање доручка

– Прескакање доручка може да омета ваш напредак у губитку тежине – каже он.

Ово такође може довести до преједања током дана – укључујуц́и додатне грицкалице и вец́е оброке за време ручка и вечере.

2. Погрешан избор намирница за доручак

Др Роберт препоручује да доручак обилује протеинима јер они покрец́у метаболизам и обезбеђују неопходну енергију.

– Још једна грешка у доручку коју многи људи праве је посезање за прерађеном и зашец́ереном храном за доручак. Житарице, граноле и заслађена пецива су укусни, али и пуни угљених хидрата и шец́ера који граде масноц́у. Одабир ових намирница за доручак може довести до налета енергије, а затим и до пада шец́ера, што може изазвати жудњу – напомине др Зилтзер.

3. Висококалоричне кафе

Нажалост, многе кафе су препуне шец́ера и масти, што је посебно опасна комбинација која узрокује гојење. Уместо тога, одлучите се за црну кафу – саветује.

Стручњак је такође препоручио протеинске шејкове јер су они добар и здрав начин да започнете дан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas