Индијке спадају међу најлепше жене на свету и редовно су у самом врху на избору за мис света. Приметно је да имају витку линију, чак и у зрелим и позним годинама, захваљујући исхрани и зачинима које користе. А кад и набаце који килограм, Индијке спороводе дијету која не укључује гладовање, пад енергије и бескрајна одрицања.
Традиционални начин исхране Индијаца, који је све популарнији и у западним земљама, темељи се на древној мудрости, зачинима и моћи пиринча. За разлику од многих дијета које избацују угљене хидрате, индијска дијета их ставља у центар пажње. Тајна је комбиновању једноставних намирница с лековитим зачинима који убрзавају метаболизам и чисте тело од токсина. Резултат? Здраво мршављење, више енергије и задовољство у сваком залогају.
Пиринчана каша
Пиринчана каша се вековима користи у ајурведској медицини као лек за проблеме са желуцем, али и као основна дијетална намирница. Кувани пиринач, посебно у комбинацији са млеком, делује умирујуће на дигестивни систем и помаже у детоксикацији организма. Поред тога, снабдева тело есенцијалним минералима попут калијума, фосфора, цинка, гвожђа, јода и калцијума, али и витаминима Б комплекса, Е витамином и бета-каротеном.
Зачин који убрзава метаболизам
Индијска кухиња користи кари који није само укусан, већ и функционалан зачин. Његова најважнија улога у дијети је убрзавање метаболизма и смањење масног ткива. Иако се користи у малим количинама, његова моћ је велика зато што утиче на разградњу масноћа и помаже у стабилизацији шећера у крви. Истраживања из Холандије показала су да свакодневно конзумирање карија може довести до губитка од два до четири килограма за само две недеље и то без већих промена у начину исхране.
Зачин против преједања
Други важан зачин је цимет који је одличан савезник у борби против преједања. Његова слатка арома и способност да обавије зидове желуца дају осећај ситости, што може помоћи у регулисању апетита. Осим тога, цимет има благо термогено дејство односно подстиче сагоревање калорија и стабилизује ниво шећера у крви.
Чај који убрзава црева
У индијској дијети посебно место заузима црни чај. Овај једноставан, али моћан напитак помаже варењу, смањује апетит, елиминише вишак течности и тешких метала из тела, и значајно смањује проценат телесних масноћа. Редовно конзумирање црног чаја не само да освежава, већ и подржава организам у природном процесу детоксикације.
Баланс, а не изгладњивање
Индијска дијета се заснива на балансу, а не изгладњивању. Њена моћ је у једноставним састојцима и древној филозофији исхране која поштује ритам тела. На овај начин можете скинути вишак килограма без стреса, умора и нервозе.
(Срећна република)