Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОМИЉЕНИ ДЕСЕРТ

Без уља, пржења и дугог стајања крај шпорета: Направите КРОФНЕ из РЕРНЕ (РЕЦЕПТ)

Крофне из рерне су здравија варијанта омиљеног десерта.

1643642448_krofne.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Еминина кухиња
Oglas

Крофне су омиљена посластица свих генерација, али њихово прављење изискује пуно времена, много уља и гуго стајање крај шпорета.

Међутим, крофне из рерне су готове за 20 минута, а нећете потрошити ни кап уља.

Прочитајте још: Јаја на другачији начин: Направите ОМЛЕТ СЛАНЕ МАФИНЕ, који су готови ЗАЧАС (РЕЦЕПТ)

Састојци:

70 г путера
125 мл млека
125 мл воде
2 јајета
1 кесица ванилог шећера
25 г свежег квасца
55 г путера за премаз крофни
мало соли
550 г брашна

Припрема:

Квасац растворити у мало млаке воде и оставити да нарасте. Потом га помешати са брашном и ванилиним шећером. Додати јаја, воду, млеко и растопљен путер, па умесити фино мекано тесто. Тесто оставити да нарасте.

Кад нарасте, тресто развити мало дебље и чашом вадити кругове. У плех ставити пек папир и премазати га растопљеним путером. Сваку крофну одозго намазати путером и пустити да у надођу плеху пре печења.

Крофне пећи у претходно загрејаној рерни на 200-220 степени, око 15 минута. Вруће крофне премазати растопљеним путером, и кад се охладе посути шећером у праху.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas