Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХЛЕБ ДИЈЕТА

ЈЕЗЕКИЛИЈЕВ ХЛЕБ: Ово је једини хлеб који ТОПИ САЛО! (РЕЦЕПТ)

Ко код да је пожелео да смрша вероватно је најпре почео да избегава хлеб и производе од белог брашна

1649495119_262687_shutterstock-161133104_ls.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шта ако вам кажемо да сада можете да уживате у свеже печеном хлебу и притом мршавит?

У мору различитих дијета и брзих решења за скидање килограма хлеб и угљени хидрати важе за непријатеља број један. Али није сваки хлеб направљен од истих састојака. Неке врсте вам могу помоћи не само да килажу доведете у ред, већ и да побољшате целокупно здравље.

„И најобичнији хлеб може бити део здраве исхране, али неке опције су боље када је реч о мршављењу и скидању масних наслага“, рекла је Лорен Манакер, медицински стручњак. Њена препорука је Језекиљев хлеб.

О каквом хлебу је реч?

У једном парчету тог хлеба има 80 калорија, 0,5г масти (0% засићених), 15г угљених хидрата (од чега 3г влакана) и 5г протеина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Направљен по посебном, споријем поступку и пун је састојака који ће пријати вашем организму. Ту су пшеница, јечам, просо, спелта и махунарке. Заједно, ове намирнице чине моћну комбинацију протеина и садрже чак 18 амино киселина укључујући свих девет које су неопходне нашем организму. Процес спорог печења онемогућава да се изгубе природна влакна и витамини из житарица. Насупрот увреженом миту о томе да хлеб гоји, стоји чињеница да житарице од целог зрна могу бити успешан, чак и кључни савезник у скидању килограма, насупрот белом, прерађеном хлебу.

Састојци:

  • 8 шоља пшеничног брашна од целог зрна
  • 4 шоље јечменог брашна
  • 2 шоље скуваног и изгњеченог сочива
  • пола шоље млевеног проса
  • пола шоље раженог брашна
  • Шоља и по воде
  • кашичица соли
  • 4-6 кашика маслиновог уља
  • 7 грама сировог квасца или кашика сувог квасца
  • пола шоље топле воде
  • 1 кашика меда

Припрема:

  • Отопите квасац у топлој води и меду и оставите да одстоји 10 минута.
  • Помешајте пшенично, ражено брашно, просо и јечам.
  • Потом умешајте сочиво и уље са мало воде и изблендајте, а онда сипајте у посуду са остатком воде.
  • Додајте мешавину брашна и отопљени квасац, додајте со и остатак брашна.
  • Када умешате смесу изручите је на површину благо прекривену брашном и месите тесто док не постане глатко.
  • Ставите тесто у науљену посуду и сачекајте да нарасте дупло.
  • Поново измесите тесто, исеците га на четири векне и оставите да још нарасте.
  • Пеците на 200 степени 45 минута..

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШНа само 40 километара од Београда налази се место које ће вас ОЧАРАТИ! (ФОТО/ВИДЕО)

Заменом прерађених житарица оним од целог зрна доприносите губљењу килограма. Верује се да главни разлог лежи у високом нивоу влакана који су повезани са стомачним микробима и здрављем метаболизма. Због дијететских влакана, хлеб од целог зрна житарица (Језекиљев хлеб), чини да останете сити дуже. Непрерађене житарице садрже мање шећера па помажу у смањивању масних наслага.

Висок садржај влакана и протеина по само једној порцији овог хлеба неће повисити ниво шећера у крви, па ћете масне наслаге губити лакше. На овај начин можете да уживате у хлебу и свим намазима без гриже савести.

БОНУС ВИДЕО:

 
 
 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas