Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се спрема АЛФРЕДО ПАСТА? Један од најпопуларнијих начина припреме тестенине

Да ли сте некада спремали алфредо пасту?

1701947096_shutterstock_2228548909.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Алфредо паста је један од најпопуларнијих начина припреме тестенине, а сви је воле због комбинације састојака. Шпагете се уваљају у кремасти сос од неутралне павлаке и сира, а преко иде сочно бело месо. Припрема ове пасте је врло једноставна, а одличан је предлог како за ручак, тако и за вечеру после напорног дана. 

Састојци: 

2 пилећа филеа
1 црни лук 
1 чен белог лука
30 г путера
250 мл неутралне павлаке 
1 кашика скроба 
100 г тврдог сира 
250 г шпагета 
зачини по укусу

Рецепт за алфредо пасту са белим месом:

Бело месо покријите, па излупајте тучком за месо. Можете и да пресечете месо на пола. Затим прелијте уљем, посолите, побиберите и поспите зачинском паприком. Испржите месо у тигању и исеците на траке или по жељи. У другом тигању загрејте мало уља, па пропржите ситно сецкан црни лук и додајте путер, као и млевени бели лук. Промешајте, па додајте скроб и павлаку за кување. Зачините по жељи и све лепо промешајте, па крчајте док се сос мало не згусне. Додајте шпагете које сте претходно скували и процедили, као и једну кутлачу воде у којој су се кувале. Промешајте, па поспите рендани сир и оп промешајте. Додајте сецкано месо. Алфредо паста је спремна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas