Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО И МИРИСНО

Много је рецепата за КРОФНЕ, али ОВАЈ МОРАТЕ ПРОБАТИ: најлепше посне крофне (РЕЦЕПТ)

Најлепши рецепт за посне крофне, које се брзо праве и увек успеју

1667565189_krofna.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Крофне су многима омиљена врста посластице, праве се разних облика и пуњења, прже се у уљу, али има и оних печених у рерни.
Док се спремају, њихов мирис заводљиво се шири просторијом, па подсећа на детињство и топли дом.
У наставку погледајте најлепши и најлакши рецепт за посне крофне.

Састојци:

. 4дл млаке воде
. 1 фунтица квасца
. 1 кашика шећера и 1 брашна ( за квасац)
. 1 кашика шећера
. 2 кесице шећера од ваниле
. 1 нарендана корица од лимуна 
. 1дл уља
. 2дл киселе воде 
. 1 кашичица соли
. 800г-1кг брашна

Прочитајте још: РИНФЛАЈШ: Предлог за ручак, главно јело и супа у истом лонцу (РЕЦЕПТ)

Фото: Схуттерстоцк

Припрема: 

Ставити измрвљену коцкицу квасца са 2 дл млаке воде, 1 кашиком шећера и 1 кашика брашна да надође.
Када је квасац надошао, замесити тесто са осталим састојцима, брашно убацивати док не добијете одговарајућу  густину теста, да се не лепи, а мало брашна одвојити за израду крофни. Оставити умешено тесто да надође 30мин. Нарасло тесто се још мало разради, па се оклагијом развуче на дебљину од отприлике 2цм, изваде се крофне калупом или чашом, и оставе да одстоје још 10мин. 
Када се стављају да се прже, у неку дубљу већу шерпу, обрнута страна крофни се ставља прва у вруће уље, затим се шерпа поклопи, продрма како би се уље лепо распоредило, а затим се крофне окрећу.

Прочитајте још: Рецепт за домаће БАЈАДЕРЕ: Направите омиљну славску ПОСЛАСТИЦУ боље неко икад

Савет: у загрејано уље за пржење ставити пар зрнаца пасуља, како би мање горело

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas