Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ праве се овако: Само замените пиринач овим и ТОПИЋЕ ВАМ СЕ У УСТИМА

Кренула је сезона паприка осим за салату можете и да их напуните и да имате ручак за два-три дана.

1697264618_1.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Руски професионални кувар, Вјачеслав Красилниковје открио је рецепт за пуњене паприке које ће се топити у устима.

1. Кратко натопите паприке

У већу посуду сипајте воду и посолите, па додајте паприке и оставите да се кратко натопе. Ово ће вам помоћи да из паприка лако уклоните семенке и петељке, али и побољшаће им укус и уклонити горчину (уколико постоји).

2. Добар надев је кључан

Углавном се за пуњене паприке користи млевено месо, а када купујете изаберите или само свињско или мешано. Млевено месо можете да пропржите или да користите свеже (избор је на вама). Ако користите свеже, на путеру продинстајте сецкани црни лук, који даје посебан шмек јелу, па га додајте у посуду са месом и зачините.

Затим додајте пиринач који се кува тако што се стави у шерпу, а онда се сипа и врло мало воде (неких 4-5 кашика). Кува се док не упије сву воду, а овако припремљен пиринач неће упити сву течност, па ће самим тим и надев бити баш сочан.

Ако ипак желите да пуните пропрженим месом, њега додајте у пропржени црни лук (исто на путеру) и у готово месо додајте пиринач који сте спремили на исти начин као и за сирови надев и добро сједините. Наравно зачините по жељи.

3. Пиринач замените тиквицама

Уместо пиринча у месо додајте средину тиквица коју сте издубили. Јело ће бити за нијанску лаганије, али и укусније.

4. Засеците паприке

На дну паприка направите мали рез, јер када их поређате у шерпу и прелијте сосом, захваљујући резу, он ће доспети у паприке и лакше ће се надав скувати, а и равномерније.

5. Не пуните паприке до врха

Многе домаћице стављају превише надева у паприке, а због тога оне пуцају током кувања, јер пиринач бубри и ствара притисак, посебно ако су лошијег квалитета, односно тање. Кад кашичицом стављате надев у унутрашњост паприка, немојте га сабијати и никада их не пуните до врха.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas