Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бакина кухиња

Пица пита за доручак: Потребно је мало времена за савршенство укуса (ФОТО/ВИДЕО)

Доручак који се спрема брзо и лако

1651645641_20220503_124947.jpg
Фото: приватна архива
Oglas

Уколико се питате шта данас да спремите за доручак  из Бакине кухиње стиже интересантан рецепт за необичну питу

Потребно је:

  • 300 мл. млека
  • 30 мл маслиновог уља
  • 20 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • око 500 гр брашна

Прочитајте још: Да ли сте чули за СОМЛОИ ГАЛУШКУ! Овај традиционални мађарски слаткиш освојиће ваша непца!

Надев:

  • мало сира
  • рузмарин
  • 3 кисела краставчића
  • 2 кашике кулена

Припрема:

Две кашике сира издробити виљушком.У мало млека измрвити квасац, додати шећер и измешати. Кад запени сипати у чинију, додати остатак млаког млека, уље брашно и замесити мекано тесто. Оставитавити покриврено.

Фото: приватна архива

Од остатка теста формирати већу лопту, па покрити фолијом оба теста. Одморити 10 минута. Руке намазати уљем, па прву лоптицу развући ширећи тесто што тање поделити га на четири  дела, али да средина остане цела. У средину ставити кашику сира. Преклапати странице преко средине па рукама испретискати тесто у величину тањира. Тако урадити и са другом лоптицом од теста. Покрити да одморе, па у мало уља у тигањи испржити са једне и друге стране.

 Прочитајте још: Посни ПАСУЉ на води који траје и по неколико дана: Испробајте ПРЕБРАНАЦ на ХИЛАНДАРСКИ НАЧИН (РЕЦЕПТ)

Већу тепсију премазати уљем, па у тепсији развући танко, па покрити да тесто одмори. Кад тесто одмори премазати маслиновом уљем и врховима прстију избости тесто, па побацати сецканим куленом, сиром, сецканим киселим краставчићима и посути рузмарином.

Фото: приватна архива

Може се додати  и мало белог лука. Пећи на  220 степени Ц око 20-30 минута. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas