Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Pica pita za doručak: Potrebno je malo vremena za savršenstvo ukusa (FOTO/VIDEO)

Doručak koji se sprema brzo i lako

1651645641_20220503_124947.jpg
Foto: privatna arhiva
Oglas

Ukoliko se pitate šta danas da spremite za doručak  iz Bakine kuhinje stiže interesantan recept za neobičnu pitu

Potrebno je:

  • 300 ml. mleka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • oko 500 gr brašna

Pročitajte još: Da li ste čuli za SOMLOI GALUŠKU! Ovaj tradicionalni mađarski slatkiš osvojiće vaša nepca!

Nadev:

  • malo sira
  • ruzmarin
  • 3 kisela krastavčića
  • 2 kašike kulena

Priprema:

Dve kašike sira izdrobiti viljuškom.U malo mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i izmešati. Kad zapeni sipati u činiju, dodati ostatak mlakog mleka, ulje brašno i zamesiti mekano testo. Ostavitaviti pokrivreno.

Foto: privatna arhiva

Od ostatka testa formirati veću loptu, pa pokriti folijom oba testa. Odmoriti 10 minuta. Ruke namazati uljem, pa prvu lopticu razvući šireći testo što tanje podeliti ga na četiri  dela, ali da sredina ostane cela. U sredinu staviti kašiku sira. Preklapati stranice preko sredine pa rukama ispretiskati testo u veličinu tanjira. Tako uraditi i sa drugom lopticom od testa. Pokriti da odmore, pa u malo ulja u tiganji ispržiti sa jedne i druge strane.

 Pročitajte još: Posni PASULJ na vodi koji traje i po nekoliko dana: Isprobajte PREBRANAC na HILANDARSKI NAČIN (RECEPT)

Veću tepsiju premazati uljem, pa u tepsiji razvući tanko, pa pokriti da testo odmori. Kad testo odmori premazati maslinovom uljem i vrhovima prstiju izbosti testo, pa pobacati seckanim kulenom, sirom, seckanim kiselim krastavčićima i posuti ruzmarinom.

Foto: privatna arhiva

Može se dodati  i malo belog luka. Peći na  220 stepeni C oko 20-30 minuta. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas