Пилеће Алфредо лазање препуне су сира и врло сочне.
Састојци:
- 450 г теста за лазање
- 280 г замрзнутог сецканог спанац́а
- 3 пилећа филеа, кувана и исечене на коцкице
- 450 г павлаке за кување, подељено
- 500 г младог сира
- 900 г швапског сира
- со и млевени црни бибер по укусу
Рецепт за пилеће Алфредо лазање:
Како бисте направили лазање, прво загрејте рерну на 175 степени Целзијуса. Прокључајте у шерпи посољену воду. Додајте тесто за лазање и кувајте док не омекшају, али остану чврсти на залогај, 8 до 10 минута, па оцедите.
Ставите замрзнути спанац́ и 120 мл воде у шерпу од 2 литра и пустите да прокључа. Смањите ватру на средње-јаку, поклопите и кувајте, повремено мешајуц́и, док спанац́ не омекша, 6 до 7 минута. Оцедите вишак воде. У средњој посуди помешајте пилетину и павлаку за кување, док се добро не сједине.
У другој средњој посуди помешајте млади сир и спанац́, док се добро не сједине. Поређајте један слој тестенине за лазање у посуду за печење димензија 23x33 цм, тако да се ивице преклапају. Прелијте смесу пилетине и павлаке за кување преко тестенине и равномерно распоредите. Поспите 250 г швапског сира.
(Ствар укуса)