Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK

Piletina u KREMASTOM SOSU gotova za 30 minuta! (RECEPT)

Ovaj kremasti recept za piletinu sa belim lukom je vrhunska laka hrana koja teši.

1635168558_shutterstock_231438361.jpg
FOTO: Shutterstock
Oglas

Dovoljno je dobro da se posluži društvu, ali takođe je jedno od onih jela koja spadaju u brze večere tokom radnih dana.

Pročitajte još: Uz goveđe meso i supu, najbolje ide SOS OD VIŠANJA, kiseo i sladak tačno koliko treba! (RECEPT)

Recept za kremastu piletinu

Sastojci: 

  • 2 velika pileća prsa prepolovljena po dužini
  • malo brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike putera (podeljeno)
  • 1 cela glava belog luka oljuštena
  • 1/2 šolje pileće čorbe 
  • 1/2 kašičice limunovog soka
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1 šolja teške kreme za šlag
  • So i biber po ukusu
  • Peršun iseckan (opciono)

Priprema: 

Piletinu prepolovite po dužini tako da imate 4 manja parčeta. Posolite i pobiberite i premažite brašnom.

Dodajte maslinovo ulje i 1 kašiku maslaca u tiganj na srednje jakoj vatri. Kada se tiganj zagreje, dinstajte piletinu 4-5 minuta ili dok ne postane lepa i zlatna. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite je sa strane.

Smanjite vatru na srednju (ili čak na nisku ako koristite liveno gvožđe), pa dodajte ostatak maslaca u šerpu. Pustite da se istopi, a zatim dodajte čen belog luka. Kuvajte ih 3-4 minuta, često mešajući, dok spolja lagano ne porumene.

Dodajte pileću čorbu, limunov sok i beli luk u prahu u tiganj. Ostavite da se pojave mehurići (oko 4 minuta ili dok se tečnost primetno ne smanji).

Umešajte kremu i dodajte piletinu nazad u tiganj. Ostavite da se kuva još oko 5 minuta, dok se sos ne smanji i piletina ne skuva. Po želji poslužite sa sveže seckanim peršunom. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas