Откријте тајну савршеног посног бурека са кромпиром, припремљеног са љубављу по бакином рецепту.
Овај хрскави бурек, пуњен сочним кромпиром и припремљен са само неколико састојака, идеалан је избор за лаган и укусан оброк. Згужване коре му дају посебну текстуру, а мешавина киселе воде и уља чини га невероватно сочним.
Састојци:
- тање готове коре
- уље
- 2 кромпира
- со или зачин
- бибер
- кисела вода
Припрема:
На уљу пропржити исецкан лук или празилук. Кромпир огулити и изрендати. У кромпир убацити лук и измешати. Додати зачин или со, бибер и изједначити. Мању тепсију обложити једном кором па је подмазати. Гужвати коре и ређати на дно једну до друге, па попрскати киселом водом и са мало уља. Поравнати други ред, па наставити опет са гужваним корама па поређати трећину изренданог кромпира.
Покрити корама згужваним па кромпир поређати и тако док не потрошите сав надев. Покрити целом кором ушушкати бурек прелити уљем и попрскати киселом водом. Пећи на 200 степени 30-40 минута да лепо порумени. Изврнути на тањир и сећи топлу и служити.
Пријатно!
(Бакина кухиња)