Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мушки рецепт

Постоји само један ПРАВИ НАЧИН да направите говедину и броколи (РЕЦЕПТ)

А ако желите протеине, овај рецепт садржи 34 грама

1649143264_beef-4361462_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Палео и кето следбеници се заклињу у говедину и броколи као њихов оброк са високим садржајем протеина и влакана, али без правог рецепта, недостаје му један важан фактор: укус.

Ово је прави рецепт.

То је зато што овај рецепт долази од Цхриса Цхеунга, кувара/власника Бруклинске продавнице залогаја Еаст Винд и аутора Проклето добре кинеске хране, који је сада изашао.

Не можете погрешити ни са једним комадом бифтека, али најбољи је одрезак са бока, који месари узимају из доњег стомака краве, и природно је мршав и дивно говеђе текстуре. Порција куваног бифтека од три унце садржи 23 грама протеина за 224 калорије.

Замолите свог месара или особу на пулту за месо у супермаркету за шест унци одрезака нарезане на танке резине. Резањем га танко уз зрно мишиц́а ствара се изузетно нежно месо које се брзо кува.

Пхото:Пиxабаy

Главно јело у наставку вец́ садржи огромних седам грама влакана, тако да немојте превише компликовати ствари. Само послужите говедину и броколи са мало куваног смеђег пиринча. (Једна шоља има око три грама влакана.)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КАКО КОФЕИН УТИЧЕ НА НАС: Осим што нам помаже да се ујутру разбудимо, да ли знате које се још ТАЈНЕ КРИЈЕ кафа

 

Ево Цхеунгове поуздане методе: Исперите 2 шоље смеђег пиринча кратког зрна неколико пута да бисте испрали вишак скроба. Пребаците у шерпу, додајте 4 шоље воде и доведите до кључања. Смањите ватру на ниску, поклопите шерпу и динстајте док не омекша, око 25 минута. Искључите ватру и оставите да одстоји 5 минута пре сервирања.

Да, овај рецепт захтева мало труда (не бојте се, пржење је погодно за почетнике), али исплати се да доживите верзију јела која је боља него за понети. Ако имате проблема да пронађете састојке за овај рецепт, Амазон вас има.

Шта ц́е вам требати: 3 кашике кукурузног шкроба

  • 1 јаје
  • 1 кашика вина Схаокинг, плус 1/4 шоље
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • Одрезак од 6 оз, нарезан на танке кришке
  • 2 оз сушених печурака
  • Биљно уље за пржење, плус 4 жлице
  • 1 кашика млевеног белог лука
  • 1/2 кашике млевеног ђумбира
  • 2 кашике белог лука исеченог на коцкице
  • 4 стабљике (око 1 лб) кинеског броколија или броколија, нарезане, бланширане, шокиране у леденом купатилу и осушене
  • 1/2 шоље соса од острига
  • 1/4 шоље соја соса
  • 1/2 кашике МСГ*
  • 1/4 шоље пржене љутике, мало згњечене

Како направити:

1. У средњој посуди помешајте 2 кашике кукурузног скроба, јаје, 1 кашику вина Схаокинг и соду бикарбону. Сипајте у велику врец́у са патентним затварачем, додајте одрезак, окрените да се премаже и оставите у фрижидеру преко ноц́и. У вец́у посуду додајте печурке, напуните водом до пола, поклопите и ставите у фрижидер преко ноц́и.

2. Напуните дубоки лонац средње величине 2/3 уљем и загревајте на средњој температури док не достигне 350°Ф. (Да бисмо проверили температуру, свиђа нам се ТхермоПоп, 35 УСД на тхермоворкс.цом.) Загрејте 3 кашике уља у воку или великом тигању на средње јакој температури. Додајте бели лук, ђумбир и лук. Кувајте док лук не омекша, око 2 минута. Додајте бланширани броколи, промешајте и склоните са ватре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мушки трендови који владају сезоном пролеће/лето 2022

 

3. Користец́и паукову корпу или клешта, радец́и у серијама, спустите говедину у шерпу, пржите 10 секунди и пребаците у вок или тигањ. Вратите вок или тигањ на средње јаку ватру и баците; додајте сос од острига и соје. Смањите смесу мало, око 2 минута. Додајте 1/4 шоље вина Схаокинг, 1/2 шоље воде од печурака (резервирајте вишак и печурке за другу употребу) и МСГ. Кувајте 1 минут.

4. Помешајте преостали кукурузни скроб са 1 кашиком воде. Додајте ово у вок или тигањ и кувајте док се не згусне и омекша, 5 до 10 минута. Уклоните са ватре и послужите преливено прженом љутиком. Феедс 2

Исхрана по порцији: 665 калорија, 34 г протеина, 48 г угљених хидрата (7 г влакана), 38 г масти

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas