Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ЋУРОСЕ: Омиљени слаткиш Шпанаца, праве се за час посла

Засладите се чувеном шпанском посластицом

1645616719_27577008_168380020471365_5691903897195511808_n.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Емма'с Гоодиес
Oglas

Савршена идеја за поподне. Ћуроси се лако праве и не захтевају никакве специјалне састојке.

Састојци:

  • 250 мл воде
  • 50 г маргарина
  • 1 прстохват соли
  • 3 кашичице шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 250 г брашна
  • 2 јајета
  • мало цимета

За прелив:

  • 100 г чоколаде
  • 1 наранџа
  • мало цимета

Ставити воду да се загреје са сољу, шећером и маргарином, па кад почне да ври склонити са ватре и додати цимет и брашно. Мешати брзо да не би било грудвица, док тесто не буде компактно. Оставити га на пар минута да се прохлади пре него што додате јаја.

Прочитајте још: Медени укус ТАРТ БАКЛАВЕ који ће вас распаметити: Прави се једноставно, а добијате издашан колач (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Кад је тесто прохлађено додати једно јаје и мешати док се не сједини. Затим додати друго јаје и мешати док се не добије лепо компактно тесто. Тако добијено тесто сипати у шприц. Загрејати уље, али не превише, па формирати ћуросе до жељене дужине или облика, а остатак одсећи маказама или ножем.

Пржити док не добију лепу златну боју са обе стране. У тањиру помешати шећер са циметом, па уваљати ћуросе. За прелив загрејати млеко, истопити чоколаду, додати цимет и ванил шећер. На крају нарендати мало корице наранџе. Служити ћуросе док су још топли уз чоколадни прелив.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas