Хлеб из ваше кухиње
Састојци:
- 200 г семена лана (самлевеног у брашно)
- кашичица соли
- пола прашка за пециво
- кашичица јабуковог сирћета
- 180 мл топле воде
Како се прави:
Ланени хлеб је одлична алтернатива класичном хлебу, посебно за оне који прате здраву исхрану или избегавају глутен. Овај хлеб је богат влакнима, здравим мастима и протеинима, а припрема се брзо и лако, без потребе за брашном.
Самељите семе лана у млину за кафу или користите већ самлевено ланено брашно. У чинији помешајте ланено брашно, со и прашак за пециво. Додајте јабуково сирће и постепено сипајте топлу воду, мешајући смесу кашиком док не добијете густо тесто. Оставите да одстоји 5-10 минута да лан упије течност и смеса постане компактнија.
Обликујте тесто у мањи хлеб или га сипајте у калуп обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц степени око 1х, а последњих 10 мин повећајте температуру на 200 степени.
Извадите хлеб из рерне, оставите да се потпуно охлади пре сечења како би добио праву текстуру.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО