Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

РЕЦЕПТ ЗА ЛАГАН РУЧАК: Одморите желудац након празника уз ЈЕЛО ОД ПИРИНЧА које ће пријати стомаку

Ускршњи празници су донели и богате трпезе и много слободног времена за грицкање. Многи се осећају као да ће "да пукну" и зато је сада време за лаганији оброк

1650881601_pjimage---2022-04-25T121254.551.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Салата је дефинитивно нешто што највише прија оптерећеном стомаку. Поврће које дефинитнивно даје највише енергије јесте зелено лиснато и савршено је за разне салате.

Уз поврће, за припрему салате користите семенке, као и хладно цеђено уље. По жељи даље можете додати и неке орашасте плодове, или рибу. Оброк не би требало да буде велики ако једете за вечеру, али би требало да садржи од свега помало, како бисте се фино заситили.. Уколико једете за ручак, нека порција буде умерена, док за доручак можете припремити мало већу порцију.

Прочитајте још: (ЈЕЛОВНИК) ТРОДНЕВНИ ДЕТОКС: Подмлађује и тера упале из организма - бићете НОВА ОСОБА

Салата је увек погодна, за сва три оброка, увек ће ваше тело нахранити на прави начин, есенцијалним нутријентима.

Рецепт за салату са пиринчем

Састојци:

  • 1 шољица пиринча
  • 1 шоља спанаћа
  • 1 шоља руколе
  • 1 шоља кукуруза шећерца
  • 1 шоља грашка
  • 1 шаргарепа
  • 1 кашика маслиновог уља
  • Мало морске соли, сувог зачина, бибера и оригана

Припрема:

Пиринач оперите у пар вода да се испере, а препоручујемо интегрални пиринач. Дуже се кува, али је доста здравији. Опран пиринач кувајте у одговарајућој шерпи са две шољице воде. Негде на половини кувања, додајте кукуруз и грашак, па кувајте даље да пиринач упију сву воду, и да се додато поврће скува. Склоните са рингле, па додајте рендану шаргарепу и зелениш, као и зачине и уље, па добро измешајте. Салата је спремна.

По укусу је можете зачинити пармезаном или павлаком, али, то само уколико је ручак у питању, јер се млечни производи тешко варе.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas