Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за ПИХТИЈЕ са ЈУГА СРБИЈЕ: Традиционални српски деликатес

Зима је време за пихтије

1669801407_shutterstock_520082212.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Хладно време захтева квалитетну и јаку храну. Пихтије су управо таква врста јела: укусне, мекане и калоричне. Спремају се лако, а једу се у сласт.

Потребно је:

  • 2 свеже свињске ногице
  • 2 димљене
  • 2 јунеће ногице
  • 6 зрна бибера
  • 2 листа лорбера
  • 1 главица белог лука
  • 1 веза разне зелени
  • млевени бибер
  • со

Припрема:

Свињске и јунеће ногице добро очистити, ошурити, опрати, ставити у већи лонац, налити 5 л воде и оставити да се кува на тихој ватри.

Прочитајте још: Врхунска крем чорба од карфиола: Припрема се једноставно, а обезбедиће вашем телу неопходне витамине и минерале (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Када проври скинути и бацити пену. Када пена престане да избија, додати бибер у зрну, лорберов лист, везу очишћене разне зелени и мало соли. Кување треба да траје око 4-5 часова, односно док се не почне одвајати месо од костију. Вода треба да уври до половине и да буде више лепљива.

Прочитајте још: Ситни чоколадни колачи са кексом: Никад једноставнији рецепт, а укусу нећете моћи да одолите (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Лонац скинути са ватре и оставитити да се садржина мало сталожи. Покупити и бацити маст која плива по површини. Потом процедити кроз густу цедиљку и одвојити месо од костију.

Месо распоредити у неколико судова, посути ситно исеченим белим луком, налити процеђеном чорбом, одозго посути млевеним бибером и оставити на хладном месту да се стегне.

Посути туцаном паприком и служити као хладно пређело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas